Ελλάδα|22.08.2024 16:45

Χαλκιδική: Στο μικροσκόπιο το βιβλίο λειτουργίας του λούνα παρκ - Πιεστικά ερωτήματα για την τραγωδία

Newsroom

Όλο και περισσότερα ερωτήματα δημιουργούνται για τις συνθήκες λειτουργίας του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μετά και τις συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος έχασε την ζωή του το βράδυ της Δευτέρας (19/8), ενώ διασκέδαζε με την οικογένειά του.

Τα νέα ερωτήματα που προκύπτουν επικεντρώνονται στη διαδικασία ελέγχου, στην εκπαίδευση των χειριστών των παιχνιδιών, μέχρι και στην ρευματοδότηση της εγκατάστασης. Παράλληλα, για εγκληματικές παραλήψεις κάνουν λόγο οι δικηγόροι της οικογένειας του παιδιού, και ζητούν δικαίωση. Εντωμεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι από πραγματογνώμονες, στον τόπο της τραγωδίας.

«Μαϊμού» έλεγχος στο λούνα παρκ

Σύμφωνα με εργαζόμενο που μίλησε στο OPEN, μηχανικός πήγε στο λούνα παρκ το μεσημέρι της ημέρας του δυστυχήματος για την αξιολόγηση. Ωστόσο, χωρίς καν να βάλει σε λειτουργία τα παιχνίδια έδωσε την έγκρισή και την υπογραφή του για τη λειτουργία τους. Ο άνδρας καταγγέλλει πως ο μηχανικός πήγε στο λούνα παρκ μίλησε στο τηλέφωνο, έκανε μία βόλτα στον χώρο, υπέγραψε κάποια έγγραφα και αποχώρησε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά ο εργαζόμενος της επιχείρησης, ο οποίος απασχολείται στο διπλανό λούνα παρκ που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, επιβεβαιώνει ότι συχνά υπήρχαν παράπονα από παιδιά και γονείς τόσο για το μοιραίο παιχνίδι όσο και γενικότερα για τα μηχανήματα του λούνα παρκ. Όμως, ο ιδιοκτήτης «μπάλωνε» την κατάσταση και είτε ζητούσε από τα παιδιά να καθίσουν σε διπλανά καθίσματα, είτε τα έβαφε για να μοιάζουν καινούργια.

Έρευνα στο βιβλίο λειτουργίας του λούνα παρκ

Ο πραγματογνώμονας ξεκινάει τη σύνταξη της έκθεσής του και μετά την ολοκλήρωση των ερευνών του στο λούνα παρκ και συγκεκριμένα στο παιχνίδι όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος. Ανακύπτουν νέα ερωτήματα στα οποία η έρευνα καλείται να δώσει απαντήσεις. Από την άλλη τίθεται το ερώτημα της εκπαίδευσης των χειριστών των μηχανημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το βιβλίο λειτουργίας της συγκεκριμένης εγκατάστασης, του συγκεκριμένου λούνα παρκ, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως μας έλεγαν πηγές μας καθώς εκεί πρέπει να αναφέρεται το πρωτόκολλο εκπαίδευσης των χειριστών.

Πώς γίνεται η εκπαίδευση των χειριστών; Τους εκπαιδεύει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, ο οποίος σύμφωνα με το καθεστώς εκπαιδεύεται από τις εταιρείες που δίνουν τις πιστοποιήσεις, οι οποίες φέτος δεν έδωσαν πιστοποιήσεις.

ειδήσειςλούνα παρκΧαλκιδικήειδήσεις τώρα