Ελλάδα|22.08.2024 21:13

«Φτάνει πια, έχουν σκοτωθεί τρία παιδιά τσάμπα», ξεσπά μητέρα που η κόρη της τραυματίστηκε το 2009 σε λούνα παρκ στην Χαλκίδα

Newsroom

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα λούνα παρκ μετά τις αποκαλύψεις για το θεματικό πάρκο στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης. 

Η μητέρα Αργυρώς, το πρώτο καταγεγραμμένο ατύχημα που συνέβη σε λούνα παρκ, μιλώντας στο OPEN θυμήθηκε τις στιγμές αγωνίας, που βίωσαν, όταν η κόρη της το 2009 σε ηλικία 9 ετών έπεσε από παιχνίδι ταλάντωσης σε λούνα παρκ στην Χαλκίδα. 


«Το παιδί μου είπε ότι γλιστράει. Μου είπε ότι ζαλίζεται. Προσπάθησα να την κρατήσω, κρατήθηκε εκείνη αρχικά από ένα σίδερο, και φυσικά δεν μπορούσε να κρατηθεί και βρέθηκε στο έδαφος. Η ίδια ιστορία», είπε χαρακτηριστικά η Αναστασία Καφενιώτου. 

«Δεκαπέντε χρόνια το λέω. Όταν το πρωτοείπα δεν είχαν σκοτωθεί παιδιά, τώρα δυστυχώς… έχουν σκοτωθεί τρία παιδιά, τσάμπα. Τι να πω άλλο; Φτάνει!», ξέσπασε η ίδια. 

«Από το 2009 μέχρι το 2024 η ίδια ιστορία»

Μετά το ατύχημα η οικογένεια της Αργυρώς, που είναι σήμερα 25 ετών, επιδόθηκε σε έναν δικαστικό αγώνα κατά της επιχείρησης λούνα παρκ, που όπως αποδείχθηκε δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας. 

«Φωνάξαμε από τότε που είχε γίνει το ατύχημα σε εμάς, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχουν μέτρα. Και από το 2009 μέχρι το 2024 συνεχίζει η ίδια κατάσταση. Ο νομοθέτης έχει κενά, ο Δήμος, ο ιδιοκτήτης, γύρω γύρω όλα είναι ένα μπάχαλο. Για πολλά χρόνια ήμασταν στα δικαστήρια. Το θέμα δεν είναι τα δικαστήρια, κάθε δικαστήριο θα επιβάλει μια ποινή. Τι γίνεται από εκεί και πέρα; Ποιος έχει την ευθύνη αυτών των μηχανημάτων;», τόνισε. 

Η ίδια επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί παρά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της ιδιοκτήτριας. Το 2019  σε δυστύχημα σε λούνα παρκ στον Βόλο που άνηκε στην ίδια επιχειρηματία έχασε τη ζωή του ένα 14χρονο κοριτσάκι. 

λούνα παρκΒόλοςδυστύχημαΧαλκδικήΧαλκίδαατύχημαειδήσεις τώρα