Ελλάδα|23.08.2024 09:08

Γαύδος: Έξαρση γαστρεντερίτιδας – Στα όριά του το ιατρείο του νησιού

Newsroom

Μεγάλη έξαρση γαστρεντερίτιδας καταγράφεται στη Γαύδο καθώς αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα σε κατοίκους και τουρίστες που σπεύδουν στο ιατρείο του νησιού.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεκάδες άνθρωποι σπεύδουν στο περιφερειακό ιατρείο της Γαύδου προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Οι εικόνες με σκεπασμένους με ισοθερμικές κουβέρτες τουρίστες είναι συχνές ενώ το ιατρείο έχει φτάσει στα όριά του καθώς δεν μπορεί, πλέον, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες.

Τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας φτάνουν τα 20 με 30 την ημέρα και υπάρχει πρόβλημα με τη φροντίδα των ασθενών αλλά και ελλείψεις σε φάρμακα και αντιεμετικά.

Μετά από εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν προέχεται η μόλυνση από το νερό αλλά από νοροϊό, που παρουσιάζεται κυρίως σε συνθήκες συγχρωτισμού ή ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας.

Οι κάτοικοι έχουν καταγγείλει προβλήματα ύδρευσης και έλλειψη αποχετευτικού δικτύου. Επίσης, γίνονται έλεγχοι για την ποιότητα του νερού στις γεωτρήσεις.

γαστρεντερίτιδαΓαύδοςειδήσεις τώρα