Ελλάδα|23.08.2024 13:11

Χαλκιδική: Σοβαρή καταγγελία για το λούνα παρκ - «Χωρίς χαρτιά και με κλεμμένα μηχανήματα»

Newsroom

Σε καινούρια πλαίσια έχει μπει η υπόθεση του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, καθώς σύμφωνα με όσα καταγγέλλει πρώην εργαζόμενος, η επιχείρηση λειτουργούσε με τεράστια κενά ασφαλείας.

«Τα μηχανήματα όλα του Κ. 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ητανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί… και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ μιλώντας στο MEGA.

Για το πιστοποιητικό χειριστή ψυχαγωγικών παιχνιδιών είπε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχει κάθε εργαζόμενος ο οποίος χειρίζεται μεγάλα μηχανήματα σε λούνα παρκ.

«Για να χειριστείς ένα μηχάνημα μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο όχι τώρα σε μία σκοποβολή σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω τα παιδικά έτσι για τέτοιου είδους μηχανήματα επικίνδυνα πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο ας πούμε εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας. Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα», εξήγησε.

Φωτογραφίες ντοκουμέντα με τα σάπια μηχανήματα στο λούνα πάρκ

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο πατέρας είναι και οι εικόνες που επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες των κατοίκων  που έκαναν λόγο για ασυντήρητα μηχανήματα.  Ο δικηγόρος της οικογένειας την Τετάρτη (21/8) ανέφερε πως ξεκολλούσαν κι άλλα καθίσματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο ιδιοκτήτης έλεγε απλά στα παιδιά να κάθονται δίπλα.

Δήμαρχος Κασσάνδρας: «Απειλήθηκα να προσέχω για ατυχήματα που μπορεί να μου συμβούν»

Απειλές υποστήριξε ότι δέχθηκε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, οι χειρισμοί της οποίας έχουν βρεθεί στο μικροσκόπιο, μετά το δυστύχημα που συνέβη σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι και το οποίο στοίχισε τη ζωή ενός 19χρονου.

Αν και το θέμα του λούνα παρκ ήταν εκτός ημερήσιας ατζέντας, συζητήθηκε, με το δημοτικό συμβούλιο να κρατάει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 19χρονου Γιάννη και του 8χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή.

Η κα. Χαλκιά εξέφρασε τα συλλυπητήριά της και στις δύο οικογένειες, ενώ όπως ισχυρίστηκε ότι πριν συμβεί το δυστύχημα είχε δεχθεί απειλές.

«Εκμεταλλεύονται την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών»

«Το τελευταίο δίμηνο προσωπικά απειλήθηκα, να προσέχω για τα ατυχήματα που μπορεί να μου συμβούν. Για να καταλάβετε ότι το τουριστικό προϊόν του δήμου Κασσάνδρας έχει ξεφύγει. Θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία αναδιάρθρωσης του τουριστικού μας προϊόντος. Ο πιο όμορφος δήμος συζητιέται για το πιο τραγικό γεγονός. Δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία που θα ήταν ο ελεγκτικός μηχανισμός του δήμου».

Η Αναστασία Χαλκκία, σχολίασε, μάλιστα πως οι παραβατικοί εκμεταλλεύονται την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και φορτισμένη ανέφερε «εγώ που έχασα ένα 22χρονο παιδί, δεν θα το έκλεινα; Με τα ίδια μου τα χέρια».

λούνα παρκΧαλκιδικήειδήσειςειδήσεις τώρα