Ελλάδα|24.08.2024 21:45

Tαμείο Aνακούφισης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας ιδρύει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Newsroom

Στην ίδρυση Ταμείου Ανακούφισης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας αποφάσισε να προχωρήσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής με στόχο την υποστήριξη των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές στις αρχές Αυγούστου. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, η οποία έχει ήδη εγκρίνει δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων.

Ανακοινώνοντας την ίδρυση του Ταμείου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε :«Kαλούμε για άλλη μια φορά τους πιστούς μας να συνδράμουν στην ανακούφιση των αδελφών μας στην Ελλάδα. Η Αρχιεπισκοπή μας θα χρηματοδοτήσει την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Παναγίας 'Αξιον Εστί, ώστε να συνεχίσει την πνευματική της προσφορά».

Aντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκταση της καταστροφής στην περιοχή της δικαιοδοσίας του, να ιεραρχήσει τις ανάγκες, να εντοπίσει πηγές χρηματοδότησης και να οργανώσει ένα πλήρες σχέδιο στήριξης. Επίσης, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Παναγίας 'Αξιον Εστί στο Βαρνάβα Αττικής, η οποία υπέστη ζημιές. Η Μονή αυτή είναι σημαντική για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών λόγω της ιστορικής της σημασίας και των πολύτιμων κειμηλίων που φιλοξενεί.

φωτιάπυρόπληκτοιειδήσεις τώρα