Ελλάδα|24.08.2024 22:05

Το τροχαίο στο Φάληρο, η κάρτα με την ένδειξη Wagner και οι έρευνες

Newsroom

Μια μυστηριώδη υπόθεση ερευνούν τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, η οποία ξετυλίχθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα στο Δέλτα Φαλήρου, όπου επέβαιναν δύο άτομα ρωσικής καταγωγής, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του ενός από τους δύο βρέθηκε πιστόλι τύπου WALTHER P-22 αλλά και μια κάρτα «συνόδου ασφαλείας» με την ένδειξη «WAGNER GROUP», που παραπέμπει στην μισθοφορική οργάνωση από τη Ρωσία.

Τόσο το πιστόλι, όσο και η κράτα, προκάλεσαν συναγερμό, με την αστυνομία να ενημερώνει την ΕΥΠ, η οποία διεξάγει τη δική της έρευνα.

Πάντως, το άτομο στο οποίο βρέθηκαν στην κατοχή του το όπλο και η κάρτα, πιθανότατα να μην έχει σχέση με τη μισθοφορική οργάνωση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Και αυτό γιατί στην κάρτα, δίπλα στην ένδειξη «WAGNER GROUP», υπήρχε στα ελληνικά η φράση «συνοδός ασφαλείας»

Κατά τις ίδιες πηγές, ο εν λόγω άνδρας είχε καταδικαστεί για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, εξέτισε την ποινή του και διαμένει νόμιμα στη χώρα.

Στην κατοχή του συνεπιβάτη του εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες SIM.

τροχαίοΦάληροειδήσεις τώραΒάγκνερ