Ελλάδα|26.08.2024 11:50

Χαλκιδική: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Newsroom

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε η ζωή του ο 19χρονος Γιάννης και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο θάνατος του νεαρού προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα εφετών.

Στον εισαγγελέα ο πατέρας του Γιάννη

Νωρίτερα, σήμερα (26/8) το πρωί, τις πόρτες του δικαστικού Μεγάρου Πολυγύρου πέρασε ο πατέρας του 19χρονου, προκειμένου να καταθέσει επιπλέον στοιχεία για το λούνα παρκ στην Χαλκιδική, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο γιος του.

«Σήμερα πιστεύουμε πως θα πείσουμε τον εισαγγελέα να προχωρήσει σε όλες τις διώξεις. Θα καταθέσω τα σχετικά έγγραφα για την εμπλοκή ανθρώπων στην τραγωδία» τόνισε στην κάμερα του OPEN στη είσοδο του δικαστικού Μεγάρου Πολυγύρου.


Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος

Αποφασισμένη είναι η οικογένεια του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, να μην επιτρέψουν ο θάνατος του να μείνει ατιμώρητος.

Ο πατέρας του νεαρού κατήγγειλε ότι το επίμαχο παιχνίδι ήταν παροπλισμένο και παρόλο που προοριζόταν για παλιοσίδερα επισκευάστηκε πρόχειρα και εγκατέστησαν στο λούνα παρκ «για να λειτουργήσει με κίνδυνο της ζωής των επιβαινόντων».

«Το μηχάνημα αυτό είναι μια ιδιοκατασκευή στη Θεσσαλονίκη, η οποία αγοράστηκε από έναν αντίστοιχο επιχειρηματία στην Κατερίνη, που το είχε παροπλισμένο από το 2010. Το συγκεκριμένο το αγόρασε ως σκραπ ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας το 2020, με τη λογική να το πάει στη Βουλγαρία για να το ανασκευάσει. Το μηχάνημα λοιπόν από το 2020 δεν είχε βεβαιώσεις μεγάλων εταιριών για την αξιοπιστία του», είπε χαρακτηριστικά.

Απευθείας αναθέσεις από τον δήμο στον επιχειρηματία 

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως έχει στη διάθεση του έγγραφα που αποδείχνουν ότι ιδιοκτήτης του λούν παρκ είχε σχέσεις με τον δήμο. «Έχω στα χέρια μου, πλέον επίσημα με δημόσια έγγραφα τη σχέση του δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, με απευθείας αναθέσεις χωρίς υπογραφή και χωρίς να περάσει από δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει σχέση δήμου και συγκεκριμένου επιχειρηματία τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια, με απευθείας αναθέσεις και εντάλματα πληρωμών.

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ το λούνα παρκ λειτουργούσε παράτυπα με υπεύθυνες δηλώσεις μηχανικού και όχι με πιστοποίηση από αρμόδια εταιρεία.

Χαλκιδικήειδήσειςειδήσεις τώρα