Ελλάδα|26.08.2024 22:04

«Κόκκινος συναγερμός» σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα

Newsroom

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η Ελλάδα μετά την επίθεση του ISIS στη Γερμανία, καθώς έχει ήδη σταλεί επείγον σήμα σε όλες της υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αυξηθούν τα μέτρα σε πιθανούς στόχους για τρομοκρατικές ενέργειες.

Τι αναφέρει το έγγραφο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το επείγον σήμα που έχει φτάσει σε όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας για πρόσωπα και εγκαταστάσεις, κτίρια ενδιαφέροντος Ισραήλ, καθώς και άλλων ευπαθών στόχων μείζονος σημασίας. Εφίσταται ιδιαιτέρως προσοχή για την πρεσβεία και το προξενείο του Ισραήλ, τις εβραϊκές συναγωγές, καθώς και σε σημεία αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας ισραηλινών υπηκόων».

«Διενεργείται έρευνα εγκαταστάσεων κτιρίων με μικτό συνεργείο, αστυνομικό σκύλο και πυροτεχνουργούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου να παραμένετε στα σημεία, για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων, κινούμενων πεζών, με τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων ασφαλείας, περιμετρικά και σε ικανή απόσταση από τους εν λόγω χώρους».

Σε ύψιστο συναγερμό

Σημειώνεται επίσης ότι σε ύψιστο συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ και όλα τα σημεία εισόδου της χώρας όπως στον Έβρο και στα κέντρα ταυτοποίησης στα νησιά.

Ελληνική ΑστυνομίααντιτρομοκρατικήΕΥΠειδήσεις τώρα