Ελλάδα|27.08.2024 07:56

Σεισμός στην Εύβοια: Ακολούθησαν 18 μικροσεισμοί - Τι λέει ο Λέκκας

Newsroom

Συνήθη σεισμό για την περιοχή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια το βράδυ της Δευτέρας (26/8) και ανησύχησε και τους κατοίκους της Αττικής.

Το επίκεντρο ήταν στην περιοχή Ψαροπούλι, επεσήμανε στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε: «Ο σεισμός είναι συνήθης για τη δραστηριότητα της περιοχής. Έχει μία μέση σεισμικότητα η περιοχή». Μάλιστα όπως πρόσθεσε σχετικά μετά τον σεισμό εκδηλώθηκαν 18 μικροσεισμοί.

«Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία»

«Δεν έχουμε πληροφορίες για επιπτώσεις στη βόρεια Εύβοια», υπογράμμισε στη συνέχεια στην ΕΡΤ ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε ότι η δόνηση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, μέχρι την Αττική. Παράλληλα επεσήμανε: «Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Υπενθυμίζεται ότι η δόνηση των 4,5 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 22:53 της Δευτέρας (26/8). Το επίκεντρο ήταν 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθος ήταν 15,4 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής.

σεισμόςΕυθύμιος ΛέκκαςΕύβοιαειδήσειςειδήσεις τώρα