Ελλάδα|28.08.2024 08:11

Λούνα παρκ στη Χαλκιδική: «Από τύχη ζούμε» λέει μητέρα - Τα καθίσματα ήταν σπασμένα 10 ημέρες πριν το δυστύχημα

Newsroom

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε χθες στα Διαβατά το μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

Την ίδια στιγμή, μητέρα που επισκέφθηκε με τα δύο της παιδιά το λούνα παρκ δέκα μέρες πριν από το δυστύχημα αποκάλυψε ότι ο χειριστής τους είχε πει πως τα καθίσματα είναι χαλασμένα.

«Όχι, μην πάτε σε αυτά»

«Όταν ανέβηκαν επάνω να καθίσουν σε κάποια καθισμάτακια, ο υπεύθυνος τους υπέδειξα τα ροζ, να καθίσουν εκεί δηλαδή, λέγοντάς τους ότι όλα τα άλλα είναι χαλασμένα. Αυτό το έμαθα εκ των υστέρων εγώ όταν ρώτησα τα παιδιά μου και μου έκανε εντύπωση. Τα παιδιά μου είπαν ότι πήγαμε να καθίσουμε στα κίτρινα ας πούμε -δεν θυμάμαι τα χρώματα- και μας είπε ο υπεύθυνος "όχι, όχι, μην πάτε σε εκείνα, όλα τα άλλα είναι χαλασμένα ελάτε στα ροζ"», είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν ξαναεπισκεφτήκαμε το λούνα παρκ τη δεύτερη φορά, δεν ανεβήκαμε σε αυτό το παιχνίδι, κάναμε κάποια άλλα πράγματα. Μου έκανε εντύπωση ότι πάντα είχε σε κάποια χρώματα μόνο παιδιά, δηλαδή στα υπόλοιπα δεν είχε παιδιά ανεβασμένα και πάλι μου έκανε εντύπωση, και εκείνη τη φορά που ανέβηκαν τα παιδιά μου, και τις επόμενες φορές που είδα»,πρόσθεσε.

«Από τύχη ζούμε»

Η ίδια εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 19χρονου και σχολίασε πως σοκαρίστηκε «σκεπτόμενη ότι θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά και από τότε είμαι πραγματικά σε σε κατάσταση σοκ. Από τύχη ζούμε, για μια φορά ακόμη το λέμε και το ξαναλέμε από τύχη ζούμε», είπε η μητέρα των διδύμων».

«Αν δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να μπορούν να ελέγξουν τις προδιαγραφές, τις τεχνικές , τους κανόνες και τους όρους που διέπουν όλη τη λειτουργία αυτών των λούνα παρκ, πραγματικά να κλείσουν ή όσα λειτουργούν σωστά να είναι μόνο αυτά ανοιχτά», δήλωσε η μητέρα των διδύμων», κατέληξε. 

θάνατοςλούνα παρκδυστύχημαΧαλκιδικήειδήσεις τώρα