Ελλάδα|28.08.2024 21:10

Σεισμός: Ο χάρτης με τα ενεργά ρήγματα στην Ελλάδα – Δείτε ποια είναι

Newsroom

Ο σεισμός είναι αναμφίβολα ένα από τα φυσικά φαινόμενα που μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα τρομακτικά, όταν η έντασή τους είναι μεγάλη. Οι σεισμικές δονήσεις, χωρίς να προειδοποιούν, μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές όταν συμβαίνουν.

 Τα σεισμικά ρήγματα ανά την Επικράτεια με ένα «κλικ»

Μάλιστα, η Ελλάδα είναι μία ιδιαίτερα σεισμική χώρα, καθώς στην επικράτεια υπάρχουν αρκετά σεισμικά ρήγματα που, κατά καιρούς έχουν δώσει μεγάλες δονήσεις και έχουν προκαλέσει μεγάλες τραγωδίες. Τα ρήγματα, πλέον, βρίσκονται και στη διάθεση του κοινού, καθώς η βάση δεδομένων με τα ενεργά ρήγματα της χώρας που εκπονείται υπό την εποπτεία/συντονισμό του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), είναι στον «αέρα» και μπορεί να τη δει ο καθένας απλά με ένα «κλικ».

Για να τα δείτε κι εσείς, μπορείτε απλώς να επισκεφθείτε τη σελίδα του ΕΑΓΜΕ για να περιηγηθείτε στον χάρτη. Ας σημειωθεί ότι η διαμόρφωση του project είναι ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο ένα «κλικ» πάνω στις κόκκινες ή κίτρινες γραμμές δίνει στον επισκέπτη συγκεκριμένες πληροφορίες για το ρήγμα το οποίο τον ενδιαφέρει. 

σεισμόςσεισμός τώραχάρτηςσεισμική δόνησηειδήσεις τώρα