Ελλάδα|28.08.2024 20:34

Σεισμός στην Κρήτη: Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι - «Πολύ νωρίς να πούμε εάν είναι ο κύριος»

Newsroom

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Κρήτη μετά το μεγάλο σεισμό 5,2 Ρίχτερ που καταγράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης με τη δόνηση -παρότι το επίκεντρό της καταγράφηκε σε θαλάσσιο χώρο- να γίνεται αισθητή σε αρκετές περιοχές.

Οι σεισμολόγοι προς το παρόν κρατάνε στάση αναμονής, με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, να τονίζει πως είναι νωρίς «να πούμε εάν είναι ο κύριος σεισμός».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ. Παπαδόπουλου: «Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο».

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Πάντως, δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη όπως είπε στο ΑΠΕ "κουνηθήκαμε αρκετά κάποιοι φοβήθηκαν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μόνο για οικιακά σκεύη και ποτήρια που έπεσαν σε κουζίνες και καταστήματα.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής είπε στο ΑΠΕ ότι «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά».

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά». Πάντως άλλες προς το παρόν αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.

σεισμόςσεισμός τώραΓεράσιμος Παπαδόπουλοςειδήσεις τώρα