Ελλάδα|29.08.2024 15:55

Έξωση στην Πετρούπολη: Επιχείρησαν και 2η φορά να εξουδετερώσουν τον σκύλο της οικογένειας - Οι κηδεμόνες του... στην αναμονή για απαντήσεις

Μάγδα Μπακούση

Στην αναμονή βρίσκονται οι κηδεμόνες του σκύλου που κακοποιήθηκε από ανίδεους στην Πετρούπολη, κατά την προσπάθεια να τοθς κάνουν έξωση από το σπίτι τους. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ούτε απαντήσεις, ούτε ενημέρωση από τις Αρχές για την έκβαση των ερευνών.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Ζώων για την απόπειρα δηλητηρίασης του δεσποζόμενου σκύλου.

Όπως καταγγέλλει η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας, συγκεκριμένα πρόσωπα χορήγησαν μυοκτόνο σκεύασμα (ποντικοφάρμακο) στο ζώο προκειμένου να εισέλθουν στον χώρο.

Το συμβάν, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, επιβεβαιώνει και κτηνίατρος ο οποίος επιλήφθηκε του περιστατικού.

Έκαναν και δεύτερη προσπάθεια με υπνωτικά

Μάλιστα, ακολούθησε και δεύτερη προσπάθεια εξουδετέρωσης του σκύλου -αυτή τη φορά με υπνωτικά σκευάσματα.

Όπως αναφέρει η ΠΦΠΟ στο δελτίο Τύπου της: «Η Ομοσπονδία μας σε συνέχεια επικοινωνίας με τους ιδιοκτήτες του σκύλου και την δικηγόρο της κα Κατερίνα Φραγκάκη, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την απόπειρα δολοφονίας ενός αθώου πλάσματος και την στήριξη της προς την οικογένεια, η οποία βιώνει τον εφιάλτη των εξώσεων, όπως δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας».

Επίσης, γνωστοποιείται ότι οι κηδεμόνες του ζώου έχουν υποβάλει δύο μηνύσεις στο ΑΤ Πετρούπολης (1η Απριλίου και 15 Μαΐου) κατά συγκεκριμένων προσώπων τα οποία και κατονομάζουν χωρίς όμως να έχουν ακόμα ενημέρωση για την έκβασή τους.

«Η Ομοσπονδία μας μετά από επικοινωνία με τον δήμαρχο Πετρούπολης κ. Ευάγγελο Σίμο, τον ευχαριστεί για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του για τα ζώα αλλά και την συμπαράσταση στο δράμα της οικογενείας. Η ΠΦΠΟ δεσμεύεται πως θα πράξει τα δέοντα από την πλευρά της για την διαλεύκανση της εγκληματικής αυτής υπόθεσης», καταλήγει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Η επιστολή της ΠΦΠΟ στην Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων Πλημμελειοδικών Αθηνών

«Η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου που αφορούν περιστατικό κακοποίησης δεσποζόμενου συντροφιάς.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Πετρούπολη Αττικής προκειμένου να ασκηθεί ψυχολογική πίεση σε οικογένεια που αρνείτο να εγκαταλείψει την οικία της, άγνωστο έως τώρα πρόσωπο φέρεται να χορήγησε αφενός δηλητήριο (ποντικοφάρμακο) και εν συνεχεία αναισθητικό φάρμακο στο ιδιόκτητο ζώο που βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού.

Προφανώς άτομο που είχε δυνατότητα πρόσβασης στην αυλή της οικίας και έλκει συγκεκριμένα συμφέροντα από την αποχώρηση των μελών της οικογένειας από το σπίτι, προσπάθησε να δηλητηριάσει το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς το οποίο μάλιστα είναι μεγάλης ηλικίας και κινδύνευσε σοβαρά.

Είναι δεδομένο δε πως αν δεν είχε επιτευχθεί η έγκαιρη μεταφορά του σε κτηνίατρο το σκυλί θα είχε αποβιώσει.

Είναι σαφής η βούληση του Νομοθέτη όπως αποτυπώνεται στον Νόμο 4830/2021, ως προς την κατεύθυνση της αυστηρής ποινικής μεταχείρισης τέτοιων μορφών κακοποίησης που πλέον έχουν λάβει χαρακτήρα κακουργηματικών πράξεων.

Επιπλέον είναι επιστημονικά αλλά και νομολογιακά κατοχυρωμένο πως οι πράξεις βίας κατά ζώων συνδέονται άρρηκτα με τις πράξεις βίας κατά ανθρώπων και ιδιαίτερα με τα εγκλήματα κατά παιδιών.

Εκ της θέσεως μας και λόγω του γεγονότος ότι πλέον παρατηρείται πως ακόμα και ένα δεσποζόμενο ζώο – εντός των ορίων ασφαλείας του οικείου περιβάλλοντός του – δύναται να κινδυνεύσει να κακοποιηθεί φρικτά και να θανατωθεί ακόμα, αναφερόμαστε σε Εσάς

Έχοντας την πεποίθηση ότι θα καταβληθούν εκ μέρους των αρμοδίων Αρχών άοκνες προσπάθειες εντοπισμού του δράστη προκειμένου να αποδοθεί το Δίκαιο».

Με παρέμβαση γειτονιάς και δήμου η οικογένεια παρέμεινε σπίτι της

Η οικογένεια καταγγέλλει ότι ο σκύλος δεν έχει κακοποιηθεί ξανά στα 10 χρόνια της ζωής του στη γειτονιά, ενώ ο μόνος που έφτασε κοντά σε αυτόν φαίνεται πως κάποιος δικαστικός επιμελητής.

Σημειώνεται ότι στις προσπάθειες έξωσης έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον δήμο Πετρούπολης αλλά και από τους γείτονες για να μην βγει η οικογένεια στον δρόμο και μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της εταιρείας έχουν πέσει στο κενό.

Ζήτησαν χρόνο να μαζέψουν τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ και τους είπαν «όχι»

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, μίλησε την Πέμπτη (28/8) στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για τις προσπάθειες έξωσης του ηλικιωμένου ζευγαριού στην οδό Ναϊάδων.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι Δημοτική Αρχή, σωματεία, φορείς, κάτοικοι και γείτονες «κάναμε ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το σπίτι προκειμένου να μην επιτρέψουμε να γίνει η έξωση» και διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε πάντα παρόντες».

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού συγκέντρωσαν 29.000 ευρώ, ζήτησαν λίγο χρόνο να βρουν τα υπολειπόμενα 6.000 αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε και η εταιρεία που αγόρασε την οφειλή επιχείρησε τέσσερις φορές να πάρει την πρώτη κατοικία δύο ηλικιωμένων ανθρώπων του μόχθου και όχι «που λυμαίνονται δημόσιο χρήμα».

Γνωστοποίησε πως υπάρχουν κι άλλοι τουλάχιστον τέσσερις συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, ότι από τον Σεπτέμβριο «θα ξεκινήσει μπαράζ εξώσεων» και τόνισε ότι «το νομοθετικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένα φτιαγμένο. Αυτή η διαδικασία με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις είναι για να εξυπηρετήσει τα funds και τις τράπεζες».

 

σκύλοςΠετρούποληκακοποίηση ζώωνέξωσηειδήσεις τώρα