Ελλάδα|29.08.2024 21:25

Ρόδος: «Έκανα ντουζ στις ντουζιέρες στην θάλασσα» - Σοκάρει ο δάσκαλος που έμενε σε αμάξι γιατί δεν έβρισκε σπίτι

Newsroom

Σοκάρουν τα όσα αποκαλύπτονται για τον δάσκαλο δημοτικού σχολείου της Ρόδου που αναγκάστηκε για έναν ολόκληρο μήνα να κοιμηθεί μέσα στο αυτοκίνητό του και να κάνει ντους στις παραλίες εξαιτίας των ενοικίων - «φωτιά» λόγω τουρισμού και βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου Γενναδίου έμενε για έναν ολόκληρο μήνα στο αυτοκίνητό του και αναγκαζόταν να πλένεται στις ντουζιέρες των παραλιών. «Έμενα στο αμάξι και έκανα ντουζ στις ντουζιέρες στην θάλασσα νωρίς το πρωί, γιατί τι να κάνω; Δεν μπορώ εγώ να πληρώνω κάθε μέρα ξενοδοχείο δεν έχω και τόσα λεφτά (...). Το διάστημα που ήμουν εκεί δεν βρήκα», δηλώνει στο OPEN.

Όπως λέει δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει ότι βρίσκεται σε στεγαστικό αδιέξοδο λόγω των υψηλών ενοικίων στη Ρόδο, ωστόσο, οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης του στο αυτοκίνητό του δεν του άφηναν άλλη επιλογή.

«Δεν μου άρεσε όλο αυτό και ανέβασα αυτήν την αγγελία ότι εγώ εντάξει δεν μπορώ να πληρώσω 400 ευρώ γκαρσονιέρα και αναγκαστικά κάνω αυτό όπου δεν ξέρω αν ήταν κάτι σωστό ή λάθος αλλά σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να είναι σε ξένο μέρος να παίρνει 1.000 ευρώ μισθό και δίνει 400 γκαρσονιέρα ή να περιμένει να μπει Οκτώβριος», προσθέτει.

Οι ιδιοκτήτες θέλουν τους τουρίστες

Πριν δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του έβρισκε σπίτια μόνο μέχρι τον Απρίλιο, καθώς οι ιδιοκτήτες ήθελαν να τα νοικιάσουν σε τουρίστες με βραχυχρόνια μίσθωση.

«Πάλι ένα δωμάτιο που βρήκα οικονομικό θα έπρεπε να μπω τέλη Οκτωβρίου και να βγω Απρίλιο», λέει.

Το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών δεν περιορίζεται στη Ρόδο.

Ο πρόεδρος των καθηγητών στο Ρέθυμνο δήλωσε το πρωί στο OPEN ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κρύβουν την ιδιότητά τους για να βρουν ευκολότερα σπίτι.

«Στο Ρέθυμνο γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί αναπληρωτές οι οποίοι αποφεύγουν να το δηλώσουν γιατί ξέρουν την κατάσταση που υπάρχει με την έλλειψη στέγης και τα πολύ ακριβά ενοίκια», λέει ο Χρήστος Σουρούλης.

«Δυστυχώς, σήμερα οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα δεν βοηθούν δεν δίνουν επιδόματα ενοικίου, δεν βοηθούν και τους εκπαιδευτικούς να βρουν κάποια σπίτια που να είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση αλλά και σε ένα ενοίκιο που να μπορούν να ζήσουν», αναφέρει από πλευράς της η Στέλλα Μανουσογιωργάκη, αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ.

Ρόδοςενοίκιαεκπαιδευτικοίειδήσεις τώρα