Ελλάδα|31.08.2024 13:47

Χαλκιδική: Αποκαλυπτικά τα πορίσματα του πραγματογνώμονα για τον θάνατο του 19χρονου - Πώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Δυστύχημα σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής (Intime)
Δυστύχημα σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής (Intime)
Δυστύχημα σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής (Intime)

Ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε το αίτημα της οικογένειας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής να διενεργηθεί άμεσα έκτακτος τεχνικός έλεγχος στο μοιραίο παιχνίδι από εξειδικευμένη ιδιωτική εταιρεία που πιστοποιεί την ασφάλεια επιχειρήσεων αναψυχής.

Το αίτημα τέθηκε σε συνάντηση που είχαν ο πατέρας του 19χρονου και οι δικηγόροι της οικογένειας με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Νικόλαο Καλλίδη.

Τα συμπεράσματα του πραγματογνώμονα

Ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Εισαγγελία Χαλκιδικής, στα συμπεράσματά του αναφέρει ακόμα ότι πρόκειται περί ιδιοκατασκευής με συρραφή εξαρτημάτων, γεγονός που ο ίδιος λέει ότι σημαίνει ότι αυτοί που το έφτιαξαν το μηχάνημα θα μπορούσαν να είχαν προλάβει το οποιοδήποτε ατύχημα γιατί ήξεραν ότι θα χαλάσει το μηχάνημα γιατί οι ίδιοι κάνανε την κατασκευή.

Η έρευνα της εισαγγελίας επεκτείνεται και αφορά τρεις παράλληλες υποθέσεις. Ο ένας άξονας είναι ο θάνατος του παιδιού και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε. Η δεύτερη υπόθεση είναι το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ για τη φετινή περίοδο και μια τρίτη υπόθεση είναι ότι ελέγχεται για όλο το παρελθόν, για όλες τις προηγούμενες περιόδους, πώς έπαιρνε άδεια λειτουργίας και αν είχε πιστοποιήσεις και τα σχετικά έγγραφα.

«Γιάννη ζεις, θα δικαιωθείς»

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έδωσε εντολή να γίνει ο τεχνικός έλεγχος από πιστοποιημένο μηχανικό στο μοιραίο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, μετά από το αίτημα της οικογένειάς του.

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή, ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, Γιώργος Καμπαϊλής δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του αλλά και την ικανοποίησή του λέγοντας: «η δικαιοσύνη λειτουργεί και όποιο εμπόδιο και αν μπει, θα προχωρήσει πολύ γρήγορα με αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που την εκπροσωπούν για να δικαιωθεί το κάθε παιδί που έχει χαθεί, μαζί και το παληκάρι μου, το δικό μας παιδί».

«Να γίνει ο έλεγχος άμεσα»

Και συνεχίζει λέγοντας για τον τεχνικό έλεγχο από πιστοποιημένο μηχανικό στο λούνα παρκ ότι «εάν είναι δυνατό θα κληθεί και σήμερα η εταιρεία από την Αθήνα, σε συνεννόηση με την ΔΕΔΔΗΕ για να ηλεκτροδοτηθεί, για να γίνει ο έλεγχος πολύ άμεσα με εντολή δική του, σε πολύ λίγες ημέρες να υπάρχει το πόρισμα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Δεν μας αφορά αν θα πρέπει να είναι εκεί ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος. Αυτές είναι εντολές που δίνει η εισαγγελική αρχή».

Την ίδια ώρα, τα αδέρφια και οι φίλοι του 19χρονου βρέθηκαν από νωρίς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και φώναζαν δυνατά «Γιάννη ζεις, θα δικαιωθείς».

λούνα παρκΧαλκιδικήειδήσειςειδήσεις τώρα