Ελλάδα|02.09.2024 15:18

Μάτι: «Εκεί είναι θαμμένα τα αταυτοποίητα κόκκαλα» - Συγκλονιστική κατάθεση

Newsroom

Στο εδώλιο βρίσκονται και πάλι οι 21 κατηγορούμενοι για τη φωτιά στο Μάτι από τους οποίους, πρωτόδικα, έξι είχαν κριθεί ένοχοι και το δικαστήριο επέβαλε ποινή από 3 χρόνια έως 5 χρόνια κατά συγχώνευση φυλάκισης, εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα.

«Κανείς δεν τους ενημέρωσε»

Σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων κατέθεσε η Ευαγγελία Νικολοπούλου που έχασε τη μητέρα της την 23η Ιουλίου του 2018.

«Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως κανείς δεν τους είπε να φυλαχτούν, να φύγουν. Η μητέρα μου ζούσε 59 χρόνια στο Μάτι και θα μπορούσε να σωθεί. Αλλά έφυγε από το σπίτι με τις καύτρες πάνω της. Κανείς δεν τους ενημέρωσε. Κανείς δεν προσπάθησε να τους σώσει και κανείς δεν σεβάστηκε τους νεκρούς. Όσοι είχαμε νεκρό να πάρουμε, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε μια άσχημη διαδικασία για την αναγνώριση».

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, εκτός από την απουσία συντονισμού και ενημέρωσης η κα Νικολοπούλου κατήγγειλε ασέβεια προς τους νεκρούς περιγράφοντας το εξής περιστατικό:  «όταν πήγαμε στον τάφο της μητέρας μου, μου έδειξε η θεία μου ένα σημείο όπου εκεί είναι καμένα κόκκαλα από το Μάτι. Πήγα στο ιερέα τον ρώτησα “είναι κάτι εδώ θαμμένο;” και μου λέει πως “ναι εδώ είναι θαμμένα αταυτοποίητα κοκκάλακια”. Έστειλα mail στον δήμαρχο Μαραθώνα και όντως μπήκε μία πλάκα στο σημείο, αλλά εκεί είναι αταυτοποίητα κοκκαλα από επιχείρηση-σκούπα που έγινε κάποια στιγμή στο Μάτι για να καθαριστούν».

νεκροίΜάτιΜάτι πυρκαγιάειδήσεις τώρα