Ελλάδα|02.09.2024 19:02

Βόλος: Παρέα έφαγε «ζελεδάκια μανιταριών» και κατέληξε στο νοσοκομείο

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο έπειτα από περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης. Ειδικότερα, μία παρέα κατέληξε στο νοσοκομείο, έχοντας καταναλώσει ποσότητα από «ζελεδάκια μανιταριών» που προμηθεύτηκαν σε πανηγύρι.

Τι περιείχαν τα ύποπτα ζελεδάκια

Σύμφωνα με το Mega, τα ύποπτα ζελεδάκια αγόρασαν δύο 18χρονες και ένας 26χρονος από υπαίθριο πάγκο παζαριού στον Αλμυρό Βόλου. Προμηθεύτηκαν μάλιστα 4 συσκευασίες, που ανέγραφαν «ζελεδάκια μανιταριών».

Ωστόσο, αναφέρεται πως οι τρεις νέοι ήξεραν πως κατανάλωναν ζελεδάκια κάνναβης, αν και στις συσκευασίες αναγραφόταν η επωνυμία «magic mushrooms».

Και οι τρεις νεαροί κατέληξαν στο νοσοκομείο, με τον πατέρα του 26χρονου να αναφέρει πως ο γιος του βρισκόταν για ένα διάστημα σε κατάσταση κώματος.

«Τα παιδιά ήταν πολύ χάλια»

«Την πρώτη μέρα ήταν πολύ χάλια, σαν σε κώμα. Από το βράδυ που έγινε μέχρι την άλλη μέρα το βράδυ. Τα άλλα τα παιδιά ήρθαν στο νοσοκομείο, αλλά οι δύο ήταν πολύ χάλια», ανέφερε ο πατέρας.

Για το περιστατικό έχει ήδη διαταχθεί έρευνα, ενώ οι συσκευασίες και τα περιεχόμενά τους κατασχέθηκαν, και αναμένεται χημική ανάλυση που θα δείξει εάν περιείχαν πράγματι κάνναβη ή μανιτάρια.

«Τα ζελεδάκια ήταν κόκκινα και είχαν γεύση φράουλα ή κεράσι. Μου τα έδωσαν οι φίλοι μου και είπαν ότι είναι νόμιμα. Ήξερα ότι ήταν κάνναβης, πήρα μόνο ένα και άρχισα να νιώθω τρέμουλο. Δύο μέρες ήμουν χάλια και είχα πέσει σε λήθαργο», ανέφερε μία από τις κοπέλες που κατανάλωσε τα ζελεδάκα.

«Ο ιδιοκτήτης του πάγκου στο παζάρι είπε στην παρέα μου "πάρτε ό,τι θέλετε". Δεν ξέρω αν πλήρωσαν για τα ζελεδάκια. Έπειτα μάθαμε ότι στη συσκευασία τους δεν αναγραφόταν η ποσότητα που περιείχαν», συμπλήρωσε.

νοσοκομείοΒόλοςμανιτάριαειδήσεις τώρα