Ελλάδα|03.09.2024 12:18

Χαλκιδική: Νέες καταγγελίες από τον πατέρα του 19χρονου και καρφιά στους ΟΤΑ - «Δεν υπάρχει άδεια πουθενά»

Newsroom

Τη λειτουργία του λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος στη Χαλκιδική σε καθεστώς πλήρους ανομίας αποκαλύπτει η έρευνα που έκανε ο πατέρας του νεκρού νεαρού.

Παράλληλα, επεσήμανε πως θα συνεχίσει την έρευνα προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού του. «Όλοι αυτοί οι τύποι έχουν συστήσει 5-10 εταιρείες και μετακινούν τα ίδια μηχανήματα με χρησικτησίες, τα δανείζει ο ένας στον άλλον χωρίς τεχνικούς ελέγχους, χωρίς άδειες λειτουργίας», κατήγγειλε ο Γιώργος Καμπαϊλής μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας σχετικά με την παλαιότητα και την ποιότητα των κατασκευών στο λούνα παρκ.

Και πρόσθεσε: «Όλα είναι σάπια, κατεστραμμένα, δεν υπάρχει άδεια πουθενά, λειτουργούν με κλεμμένα ρεύματα, και άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτρέπουν την επιβολή προστίμων και το κλείσιμο ακόμη και εάν δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας».

«Όταν μια οικογένεια χάνει το παιδί, δεν έχει να φοβηθεί κάτι άλλο»

«Η παροχή ρεύματος από την κολόνα δεν έχει ασφάλεια. Επί σειρά ετών δεκαετιών λειτουργούν έτσι, κι ας απαντήσει μηχανικός για το πόσα παιδιά θα καούν εάν γίνει βραχυκύκλωμα», επισημαίνει ο κ. Καμπαϊλής.

«Αιτηθήκαμε στην Εισαγγελία να ζητήσει τεχνικό έλεγχο και όχι πραγματογνωμοσύνη από τους δύο πιστοποιημένους φορείς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο ένας είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση και εξαιρείται και η δεύτερη εταιρεία που έπρεπε να κληθεί, στέλνει αύριο στις 10.30 τρεις τεχνικούς στο σημείο της τραγωδίας για να γίνει τεχνικός έλεγχος».

«Τα λόγια είναι απλά για να ακούγονται. Το σημαντικό είναι ότι προσπαθώ μαζί με τη Δικαιοσύνη, σαφέστατα ανεξάρτητα να βγουν πορίσματα - εκτιμήσεις για το τι έχει συμβεί». Όταν μια οικογένεια χάνει το παιδί, δεν έχει να φοβηθεί κάτι άλλο. Βλέπω τις φωτογραφίες πώς μου έκαναν το παιδί μου και όλη αυτή η κατάσταση μου δίνει δύναμη να τον δικαιώσω, είπε επίσης ο τραγικός πατέρας.

λούνα παρκεισαγγελέαςΧαλκιδικήειδήσειςειδήσεις τώρα