Ελλάδα|05.09.2024 13:18

Ένας χρόνος από τον χαμό του Αντώνη Καργιώτη στο Blue Horizon: Οι συγγενείς ζητούν ακόμα Δικαιοσύνη

Newsroom

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου, από τον χαμό του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, που σπρώχτηκε με τη βία στον θάνατο από τον καταπέλτη του Blue Horizon, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που αναχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά  με προορισμό την Κρήτη. Το βίντεο του τραγικού του θανάτου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ένας χρόνος μετά, η δίκη για την υπόθεση δεν έχει ξεκινήσει ενώ οι συγγενείς συνεχίζουν να ζητούν δικαίωση για τον Αντώνη.

Ο άτυχος Αντώνης, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου είχε επιβιβαστεί κανονικά με εισιτήριο από νωρίς, ωστόσο για κάποιο λόγο κατέβηκε για λίγο από το πλοίο και όταν συνειδητοποίησε ότι ξεκινούσε, έτρεξε να προλάβει αλλά δυστυχώς, οδηγήθηκε σε φρικτό θάνατο...

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες του πλοίου είδαν τον άντρα να πνίγεται και ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό για να ενημερώσουν για όσα συνέβησαν.

«Ήταν φως - φανάρι ότι θα συμβεί το κακό»

Επιβάτης που ήταν παρών στο περιστατικό, περιέγραψε τη σκηνή. «Την ώρα που ξεκίναγε το πλοίο και έβαζε τις μηχανές, ακούω φωνές και τρέχω στο πίσω μέρος και βλέπω τον ύπαρχο του πλοίου να απωθεί έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να μπει στο καράβι. Όλος ο κόσμος φώναζε γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα έπεφτε στη θάλασσα. Αυτός συνέχισε, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα. Ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό».

«Για μένα το χειρότερο το οποίο συνέβη είναι, αν δείτε το βίντεο, ότι ρίχνει μια ματιά (σ.σ. ο ύπαρχος) λες και έπεσε… και γατί να έπεφτε και σκύλος στη θάλασσα, θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γυρνάει και τον κοιτάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και γυρνάει απαθέστατα και δίνει σήμα για να φύγει το πλοίο».

Φόβοι για την παρέλαση του 18μηνου

Όπως έγραψε το Cretalive, η πολύκροτη δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 20 Ιανουαρίου του 2025 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, όπως έγινε γνωστό, και νομικοί κύκλοι ήδη τονίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος για την συμπλήρωση του 18μηνου καθώς οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί. Όπως είναι γνωστό, τέσσερις είναι οι κατηγορούμενοι από το πλήρωμα, πλοίαρχος και ύπαρχος που είναι προφυλακισμένοι, ενώ με όρους έχουν αφεθεί ελεύθεροι υποπλοίαρχος και ναύκληρος.

Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς

Πάντως, οι συντοπίτες του στον Άγιο Νικόλαο δεν ξεχνούν τον Αντώνη και να τιμούν τη μνήμη του ζητώντας για μια ακόμα φορά «καμία συγκάλυψη στο έγκλημα». Μάλιστα με αφορμή την θλιβερή επέτειο, προγραμματίζεται το απόγευμα συγκέντρωση- διαμαρτυρία, από τοπικούς φορείς. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 19:00, στην κεντρική Πλατεία της πόλης.

Σχετική ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρει:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΝΕΟΛΑΙΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 στην κεντρική Πλατεία της πόλης του Αγίου Νικολάου, καταδικάζοντας το έγκλημα που κόστισε τη ζωή στον 36χρονο Αντώνη.

Δε θα αφήσουμε να ξεχαστούν οι φριχτές εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου συντοπίτη μας Αντώνη Καρυώτη, από τον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon» ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η ρατσιστική κτηνωδία.

Τα σωματεία υψώνουν φωνή αγώνα ενάντια στον ακραίο ευτελισμό και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, καταδικάζοντας τις εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου Ναυτιλίας, των υπηρεσιών του, όπως και ορισμένων μελών του πληρώματος. Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί! Ήταν…

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΟΡΓΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ

ΚρήτηΠειραιάςΆγιος Νικόλαοςλιμάνι Πειραιάειδήσεις τώρα