Ελλάδα|15.04.2019 15:26

Μπουτάρης: Αποτύχαμε στην αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης

Τίμος Φακαλής

«Για την ασφάλεια δεν ευθύνεται ο δήμος. Όταν έρχεται κάποιος επίσημος η Θεσσαλονίκη πλημμυρίζει από αστυνομικούς. Όλο το υπόλοιπο διάστημα δεν βλέπεις αστυνομία στον δρόμο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ικανοποίησης τουριστών και απόδοσης ξενοδοχείων της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο Γιάννης Μπουτάρης ο Δήμος ευθύνεται για όλα τα υπόλοιπα και αποδίδοντας τις κακές επιδόσεις σε καθαριότητα και πεζοδρόμια-πλατείες στα οικονομικά προβλήματα των δήμων. «Ελπίζω ο επόμενος δήμαρχος να τα καταφέρει καλύτερα. Εμείς δεν τα καταφέραμε καλά στα πεζοδρόμια», παραδέχτηκε.

Για τα πάρκα και το πράσινο είπε ότι είναι ελάχιστο, αλλά ελπίζει ότι θα δημιουργηθούν νέοι πνεύμονες πρασίνου με το πάρκο που θα δημιουργηθεί με την ανάπλαση της ΔΕΘ και το Μητροπολιτικό Πάρκο του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Για το Μουσείο είπε ότι θα αποτελέσει σημαντικότατο στοιχείο για τη διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας ότι θα προσελκύσει 300.000 επισκέπτες την πρώτη πενταετία.

δήμος ΘεσσαλονίκηςΓιάννης Μπουτάρης