Ελλάδα|06.09.2024 12:53

Άργος: Συλλήψεις για την οργάνωση της «Λευκής Νύχτας» - Χειροπέδες σε DJ και πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου

Newsroom

Ένα πρωτοφανές γεγονός κατήγγειλε η πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Άργους, Αναστασία Τζίμα που συνελήφθη μαζί με έναν DJ για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας στο Άργος μετά από καταγγελία που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και εντολή που δόθηκε από τα κεντρικά της ΕΛΑΣ στην Αθήνα.

Η εντολή της Αθήνας στους αστυνομικούς του Ναυπλίου να πραγματοποιήσουν τις προσαγωγές στο Άργος για τη «Λευκή Νύχτα», δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Action24 για λόγους καλοκαιρινής αδείας.

«Τραγικό...Υπήρξε ζωή και θέλησαν να το διαλύσουν»

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Αναστασία Τζίμου, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό για την περίεργη υπόθεση, εξηγώντας τι έγινε: «Ο δήμαρχος ήρθε εκεί αλλά δεν τον συνέλαβαν. Μας συνέλαβαν για διατάραξη κοινής ησυχίας».

«Σε μία πολή που συνήθως είναι νεκρή, δεν έχει κόσμο, φασαρία, μία νύχτα που ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, τα μαγαζιά δούλεψαν, υπήρξε μουσική, υπήρξε ζωή, ήθελαν να το διαλύσουν. Αυτό είναι τραγικό» συνέχισε η κα. Τζίμου για τα όσα έγιναν στο Άργος.

«Δεν έγινε ούτε μία σύσταση για τη φασαρία. Η εντολή δόθηκε από την Αθήνα, από δημοσιογραφικές πληροφορίες. Είναι περίεργο που ήρθαν από τη γειτονική πόλη, ενώ υπάρχει ενεργό αστυνομικό τμήμα» συνέχισε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγους.

«Για διατάραξη κοινής ησυχίας προέκυψαν οι προσαγωγές. Η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ενώ αστειευόμενη είπε:« Θα συνεχίσω να φοράω ριγέ γιατί μεθαύριο έχουμε τον Μαραβέγια».

Ελληνική ΑστυνομίαΕΛΑΣΆργοςειδήσεις τώρα