Ελλάδα|06.09.2024 16:30

Παύλιανη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος που τραυματίστηκε από δέντρο - «Οδύσσεια» η μεταφορά στο Αγία Σοφία

Newsroom

Παραμένει κρίσιμη η κατάστασή του 4χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση δέντρου στην Παύλιανη ενώ έπαιζε με τον αδελφό του. Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει το lamiareport, αν και βαριά τραυματισμένο, ο 4χρονος σώθηκε λόγω των άμεσων ενεργειών των υγειονομικών και του πατέρα του, παρά τα απρόοπτα κατά τη διακομιδή του.

Οδύσσεια η μεταφορά του στο Αγία Σοφία - Πώς σώθηκε

Η εφιαλτική διακομιδή ξεκίνησε με την πρώτη κλήση για ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας. Είχε κανονιστεί να συναντηθούν οι παραϊατρικοί με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πατέρας με το τραυματισμένο παιδί.

Κοντά στο ύψος της Οίτης, το ασθενοφόρο της Αμφίκλειας, στο οποίο επέβαινε και γιατρός του Κέντρου Υγείας, παρέλαβε το παιδί και έβαλε πορεία για το Νοσοκομείο Λαμίας.

Ξαφνικά όμως, στην ευθεία του δρόμου το ασθενοφόρο έπαθε λάστιχο, με τον οδηγό να καταφέρνει να το σταθεροποιήσει και να σταματήσει με ασφάλεια.

Αμέσως, ο μικρός επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του πατέρα, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να σπεύσει σε μετέπειτα σημείο. Τελικά ασθενοφόρο από τη Λαμία παρέλαβε το παιδί και έφτασαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού εξετάστηκε η πιθανότητα να χειρουργηθεί ο 4χρονος στη Λαμία, αλλά κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν και να τον διασωληνώσουν, εν αναμονή διακομιδής στο Παίδων Αγία Σοφία της Αθήνας.

Με δύο γιατρούς, έναν αναισθησιολόγο της ΜΕΘ και έναν νευροχειρουργό συνοδεία, το ασθενοφόρο ξεκίνησε και έφτασε λίγο μετά τις 02.00 στο Παίδων, με το παιδί να μεταφέρεται άμεσα στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με το μέσο, η κατάστασή του εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη, καθώς έχει εισαχθεί στη ΜΕΘ.

ΜΕΘΠαύλιανηειδήσεις τώρα