Ελλάδα|06.09.2024 19:21

Χανιά: 64χρονη κακοποιείτο από τον ιερέα σύζυγό της για 50 χρόνια - Το ημερολόγιο που αποκάλυψε τη φρίκη

Newsroom

Ημερολόγιο στο οποίο έγραφε κρυφά τα όσα βίωνε αποκαλύπτει τα βασανιστήρια που υπέμενε εδώ και 50 χρόνια μια πρεσβυτέρα, από τον ιερέα σύζυγό της στα Χανιά.

Ο εφιάλτης αποκαλύφθηκε όταν ήρθε στο φως το μυστικό ημερολόγιο της 64χρονης πρεσβυτέρας και ενώ η αστυνομία είχε ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελία της κόρης του ζευγαριού εναντίον του πατέρα της, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω υβριστικού και προσβλητικού τηλεφωνήματος και απειλές.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη τον Ιούλιο χωρίς, ωστόσο, τότε να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες, πέρα από την καταγγελία της κόρης εις βάρος του πατέρα της.

Τη χτυπούσε ακόμη και επειδή χαιρετούσε τους γείτονές τους

Όπως μεταδίδει το Mega, το μαρτύριο για την πρεσβυτέρα ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια, όταν ακόμη ήταν 14 χρονών. Από τότε το θύμα έχει κακοποιηθεί αμέτρητες φορές, λεκτικά, σωματικά και σεξουαλικά, σύμφωνα όσα γράφει στο ημερολόγιό της, όπου περιγράφει τον ιερέα ως έναν παθολογικά ζηλιάρη άνθρωπο που τη χτυπούσε ακόμη και επειδή χαιρετούσε τους γείτονές τους.

Το ημερολόγιο είχε παραμείνει για χρόνια κρυμμένο. Τα παιδιά τους που ήταν και αυτά θύματα κακοποίησης από τον ιερέα, διάβασαν την «κατάθεση ψυχής» της μητέρας τους όταν εκείνη πριν από δύο μήνες χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Αν και γνώριζαν τον βίαιο χαρακτήρα του πατέρα τους, δεν είχαν αντιληφθεί το μέγεθος της κακοποίησης που βίωνε η μητέρα τους.

Τότε η μητέρα αποκάλυψε τα πάντα στα παιδιά της και τους ζήτησε να κινηθούν νομικά και να απομακρυνθούν από τον πατέρα τους.

Αν και η υπόθεση έχει μαθευτεί, ο ιερέας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, ενώ η Μητρόπολη δεν τον έχει καθαιρέσει.

Το δικαστήριο έχει απαγορεύσει στον ιερέα να πλησιάζει τη σύζυγό του.

κακοποίησηΧανιάσεξουαλική κακοποίησηενδοοικογενειακή βίαιερέαςειδήσεις τώρα