Ελλάδα|06.09.2024 20:07

Μύκονος: Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη των «μπράβων» - Το χτύπημα-«αστραπή»

Newsroom

Η σύλληψη των μελών του κυκλώματος προστασίας της Μυκόνου που ζητούσε χρήματα ακόμα και από κρεοπωλείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, σχεδόν ταυτόχρονα, σε Μύκονο και Αθήνα.

Το χτύπημα - «αστραπή»

Τις τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ήδη εντοπίσει και είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση τα εκβιαζόμενα μαγαζιά της Μυκόνου.

Η επιμονή των αστυνομικών που είχαν αναλάβει την έρευνα απέδωσε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όταν σε ένα από τα μαγαζιά εμφανίστηκαν οι «εισπράκτορες» του κυκλώματος. Πράγματι, κατάφεραν να αποσπάσουν 500 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και αποχώρησαν.

Κατά την έξοδο τους, όμως, και στη θέα των αστυνομικών, οι κατηγορούμενοι, πλέον, αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν, χωρίς επιτυχία.

Μόλις μία ημέρα μετά, οι αστυνομικοί του Εκβιαστών εντόπισαν ακόμα δύο μέλη του κυκλώματος στην Αττική, στην Ηλιούπολη.

Οι προσεκτικές κινήσεις τού κυκλώματος

Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται πως ήξεραν καλά τις μεθόδους της αστυνομίας. Ηγετικό μέλος του κυκλώματος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, δεν χρησιμοποιούσε ποτέ το κινητό τηλέφωνο για τις «δουλειές» του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος προτιμούσαν την φυσική παρουσία στα καταστήματα που εκβίαζαν.

Όταν, αυτό δεν ήταν δυνατό προτιμούσαν για τις επικοινωνίες του διαδικτυακές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Μύκονοςσυλλήψειςμπράβοιεκβιασμοίειδήσεις τώρα