Ελλάδα|07.09.2024 09:13

Ρέθυμνο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο κτηνοτρόφος - Η βεντέτα για τα κτήματα και οι κάμερες που κατέγραψαν τους δράστες

Newsroom

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στο «φως» για τη σοκαριστική επίθεση που δέχτηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος, το πρωί της Παρασκευής (06/09) στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Ο 69χρονος ο οποίος φαίνεται να βασανίστηκε άγρια νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα να τον σώσουν.

Η κατάσταση του 69χρονου είναι κρίσιμη αλλά σταθερή ενώ διασωληνώθηκε αμέσως μετά την επίθεση λόγω μεγάλης απώλειας αίματος. Αναμένεται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και ενδέχεται να χρειαστεί μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο για πιο εξειδικευμένη φροντίδα.. Ο κτηνοτρόφος φαίνεται να βασανίστηκε άγρια και να υπέστη σοβαρά τραύματα στα άκρα και στον θώρακα από τους πυροβολισμούς. 

Οι έρευνες συνεχίζονται με τις αρχές να εξετάζουν σοβαρά το σενάριο της βεντέτας μεταξύ δυο οικογενειών για κτηματικές διαφορές, καθώς τη συνδέουν με παλιότερη επίθεση που δέχτηκε ο γιος από συγκεκριμένα άτομα και τα οποία συνελήφθησαν ενώ προέκυψε και εμπλοκή ηθικού αυτουργού. 

Η βεντέντα στο στόχαστρο των αρχών

Όπως αναφέρει το cretapost, ο γιος του θύματος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε πως οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον πατέρα του, ενώ οι κάμερες ασφαλείας γύρω από τον στάβλο έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους. «Δεν φορούσαν κουκούλες και θα βρεθούν», δήλωσε, προσθέτοντας πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που οργάνωσε και την επίθεση με καυστικό υγρό στον αδελφό του.

Το καλοκαίρι, ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άνδρες, σε ενέδρα που είχε στηθεί από έναν 40χρονο. Η επίθεση είχε σχεδιαστεί για να βλάψει σοβαρά τον νεαρό, και η αστυνομία ερευνά εάν οι δύο υποθέσεις συνδέονται. Οι δράστες της πρώτης επίθεσης κατάφεραν να διαφύγουν με μηχανή, ενώ οι συλλήψεις των υπευθύνων καθυστέρησαν λόγω των προσπαθειών από πλευράς των κατηγορουμένων να εμποδίσουν τη δικαστική διαδικασία.

Οι αστυνομικές αρχές υποπτεύονται πως η τωρινή ενέδρα αποτελεί «συνέχεια» της προηγούμενης επίθεσης, με τον ίδιο άνθρωπο από το χωριό να θεωρείται ο κύριος ύποπτος. Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, τόνισε ότι οι κάμερες στο σημείο έχουν καταγράψει τους δράστες και ότι η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.

Ντοκουμέντα από την επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο 

Το Mega έφερε στο φως της δημοσιότητας ντοκουμέντα από την επίθεση με καυστικό στον 26χρονο γιο του θύματος, περίπου 1,5 μήνα πριν.

Όπως λέει ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου, ακόμα και σήμερα, το πρόβλημα στα μάτια από την επίθεση με καυστικό υγρό παραμένει. «Δεν είμαι καλά ακόμα εγώ. Έχω βγει από το νοσοκομείο. Έχω πρόβλημα στο μάτι, δεν βλέπω κανονικά».

O δικός του εφιάλτης εκτυλίχθηκε στις 31 του περασμένου Ιουλίου. Εκείνο το πρωί, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό. Με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις και 3 άτομα να παραμένουν υπό κράτηση.

Του έκοψαν τη γλώσσα γιατί φώναζε; Το χρονικό της επίθεσης

Οι λεπτομέρειες για την επίθεση κατά του 69χρονου κτηνοτρόφου, το πρωί της Παρασκευής (06/09) στο Ρέθυμνο της Κρήτης, συγκλονίζουν.

Όλα συνέβησαν κοντά στο χωριό Βιλανδρέδο, όταν άγνωστοι έστησαν καρτέρι θανάτου στον 69χρονο, μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα. Όπως μεταδίδει το Mega, οι δράστες -που φορούσαν κουκούλες- περίμεναν τον 69χρονο στο ποιμνιοστάσιό του και μόλις τον είδαν να μπαίνει, τον ακινητοποίησαν, τον βασάνισαν και ύστερα άρχισαν να τον πυροβολούν.

Του έκοψαν τη γλώσσα για να σταματήσει να φωνάζει και ύστερα τον πυροβόλησαν δύο φορές στα πόδια. Στην προσπάθειά του να προφυλαχτεί, δέχτηκε άλλη μια σφαίρα στο χέρι, η οποία διαπέρασε τον θώρακα και κατέληξε στην σπονδυλική του στήλη.

Ήταν αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν, αλλά εκείνος κατάφερε να επιζήσει. Τώρα, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο κτηνοτρόφος, μόλις έφυγαν οι δράστες, κατάφερε να πάρει τηλέφωνο τον γιο του και να ζητήσει βοήθεια.

«(...). Τον βρήκα εγώ. Τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε "φάει" και του έκοψαν και τη γλώσσα, επειδή φώναζε. Μου λέει "φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα". Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν… δεν ξανά επικοινώνησα με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο».

ΚρήτηΒεντέτακτηνοτρόφοςΡέθυμνοειδήσεις τώρα