Ελλάδα|07.09.2024 17:46

Κρήτη: «Θα είμαι ο Θεός σου» έλεγε ο ιερέας στην πρεσβυτέρα - Γνώριζε ο Μητροπολίτης

Newsroom

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 74χρονο ιερέα από τα Χανιά, ο οποίος για πάνω από 50 χρόνια, έδερνε και βίαζε την πρεσβυτέρα. 

Πριν από μερικά χρόνια ο Μητροπολίτης είχε πληροφορηθεί ότι ο παπάς κακοποιούσε τη σύζυγο του και κάλεσε το ζευγάρι για να τους μιλήσει. 

Ο ιερέας όχι μόνο δεν αρνήθηκε τις πράξεις του, αλλά τις υπερασπίστηκε, λέγοντας πως υπάρχει πνευματικός νόμος στην Εκκλησία, που υπαγορεύει η πρεσβυτέρα να υπακούει σε όλα τον σύζυγο της, να είναι σεμνή και να κάνει ταπείνωση. «Θα με υπακούς, θα είμαι ο Θεός σου», γύρισε και της είπε. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το ekklisiaonline,  ο Ιερέας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Μητρόπολη, είχε περάσει στους πιστούς το αφήγημα του «θεραπευτή», «εξομολογητή» ενώ τελούσε και εξορκισμούς σε ενορίτες.

Πώς αποκαλύφθηκε το μαρτύριο που βίωνε η πρεσβυτέρα

Ο εφιάλτης, που βίωνε αποκαλύφθηκε, όταν μετά από έναν ξυλοδαρμό για τον οποίο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, τα παιδιά τους βρήκαν το ημερολόγιο, που κρατούσε.  Σε αυτό περιγράφει τον 74χρονο ιερέα ως παθολογικά ζηλιάρη που τη χτυπούσε ακόμη και επειδή χαιρετούσε τους γείτονές τους.

Το μαρτύριο της, μάλιστα, όταν ήταν μόλις 14 ετών. Έκτοτε είχε κακοποιηθεί αμέτρητες φορές, λεκτικά, σωματικά και σεξουαλικά από τον σύζυγο της. 

Τα παιδιά τους που ήταν, επίσης, θύματα κακοποίησης και γνώριζαν τον βίαιο χαρακτήρα του πατέρα τους, δεν είχαν αντιληφθεί το μέγεθος της κακοποίησης που βίωνε η μητέρα τους.  Αν και η υπόθεση έχει μαθευτεί, ο ιερέας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, ενώ η Μητρόπολη δεν τον έχει καθαιρέσει.

κακοποίησηενδοοικογενειακή βίαιερέαςειδήσεις τώρα