Ελλάδα|08.09.2024 13:57

«Γίνεται έρευνα»: Τι απαντά η Hellenic Train για το περιστατικό με το τρένο που εγκλώβισε γυναίκα σε πόρτα και την έσερνε

Newsroom

Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Train για το περιστατικό στη Λιβαδειά όπου τρένο παρέσυρε γυναίκα με τα παιδιά της.

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε στον ΣΣ Λιβαδειάς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. Γι΄αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός». Και καταλήγει «βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη γρήγορη διαλεύκανση του περιστατικού».

Πώς συνέβη το περιστατικό με το τρένο

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στον σταθμό του τρένου της Λιβαδειάς, όταν οι πόρτες τις αμαξοστοιχίας έκλεισαν πριν προλάβει να κατεβεί μια γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, που αποβιβαζόταν στον σταθμό, με αποτέλεσμα να πιαστεί από την πόρτα.

Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε και η γυναίκα για αρκετά μέτρα σέρνονταν στο τσιμεντένιο διάζωμα. Ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία, Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, έτρεχε πίσω από το τρένο και φώναζε στον μηχανοδηγό να σταματήσει. Τελικά, το τρένο σταμάτησε και η γυναίκα απεγκλωβίστηκε, όμως η αμαξοστοιχία ξεκίνησε και πάλι το ταξίδι της για τη Θεσσαλονίκη. Ο Εισαγγελέας, έδωσε την εντολή να ακινητοποιηθεί το τρένο στον αμέσως επόμενο σταθμό και να συλληφθούν ο μηχανοδηγός και ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας. Σύμφωνα με το OPEN, οι συλλήψεις φαίνεται να έχουν γίνει.


τρένοΛιβαδειάειδήσεις τώραHellenic Train