Ελλάδα|09.09.2024 12:38

Παρίσταναν τους αστυνομικούς και «ξάφριζαν» καταστήματα: Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση συμμορίας στην Αθήνα

Γιάννης Ζιάκας

Αποκαλυπτικά είναι τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας στα οποία απεικονίζεται η δράση σπείρας που έκανε διαρρήξεις και ληστείες σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Οι δράστες έμπαιναν σε καταστήματα προσποιούμενοι πολλές φορές τους αστυνομικούς, έδεναν τους υπαλλήλους και ξάφριζαν ό,τι υπήρχε μέσα στα μαγαζιά.

Τα μέλη της συμμορίας, στόχευαν κυρίως μίνι μάρκετ, ενώ δεν δίσταζαν να μπουν στα μαγαζιά ακόμα και όταν μέσα υπήρχαν υπάλληλοι. Σε αυτή την περίπτωση τους ακινητοποιούσαν, υπό την απειλή όπλου, τους έδεναν και έπαιρναν ό,τι προλάβαιναν να πάρουν.

Οι διαρρήξεις «ακριβείας»

Όταν τα μαγαζιά τα οποία είχαν μπει στο στόχαστρο των διαρρηκτών ήταν κλειστά, τότε παραβίαζαν τις πόρτες και έμπαιναν στο εσωτερικό των καταστημάτων.

Πάντα μέσα στο κατάστημα, εκτός από τον άνθρωπο που είχε αναλάβει να «σηκώσει» τα πάντα, υπήρχε και τσιλιαδόρος.

Η επεισοδιακή σύλληψη

Το πρωί της Παρασκευής (06/09), μέλη της σπείρας εισέβαλλαν σε διαμέρισμα στην Κυψέλη. Για κακή τους τύχη, όμως, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού είχε τοποθετήσει κάμερες μέσα στο διαμέρισμα. Έντρομη, έπιασε επ’ αυτοφώρω τους διαρρήκτες τη στιγμή που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της.

Κάλεσε αμέσως την Άμεση Δράση, βλέποντας σε ζωντανή σύνδεση τα μέλη της συμμορίας να αφαιρούν κοσμήματα από το σπίτι της. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τους δράστες οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, κατεβαίνοντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, εγκλωβίστηκαν στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας και συνελήφθησαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 21 ληστείες και διαρρήξεις που έκανε η σπείρα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και πλήθος κοσμημάτων.

ληστείαληστέςδιαρρήκτεςειδήσεις τώρα