Ελλάδα|10.09.2024 12:45

Αχαρνών: Εικόνες και βίντεο από το σημείο συναγερμού - Ετοιμάζεται επιχείρηση της ΕΚΑΜ

Γιάννης Ζιάκας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές τις τελευταίες ώρες, καθώς άντρας απειλεί να ανατιναχθεί κρατώντας φιάλη υγραερίου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε διαμέρισμα επί της Οδού Αχαρνών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση των ΕΚΑΜ που μπήκαν μέσα στο κτίριο.

Ο άντρας - πιθανόν συριακής καταγωγής - βρίσκεται σε μπαλκόνι του έκτου ορόφου στην Οδό Αχαρνών και σε πολύ κοντινή απόστασή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και απειλεί να ανατινάξει φιάλη υγραερίου που έχει μαζί του. 

Στο σημείο από νωρίς βρέθηκαν δυο διαπραγματευτές που μιλούσαν με τον άντρα με την κατάσταση να είναι δύσκολη καθώς δεν υπάρχει καλή συνεννόηση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές φοβούνται ότι ο άντρας είναι υπό την επήρεια ουσιών, ενώ οι πυροσβέστες δεν μπορούν να πλησιάσουν τον έκτο όροφο τους διαμερίσματος καθώς φοβούνται για τον κίνδυνο έκρηξης. 

Είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί σε ψυχιατρείο πριν λίγες μέρες

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 3 Αυγούστου ο ίδιος είχε ανέβει και πάλι στο μπαλκόνι σε διαμέρισμα 4ου ορόφου. Τότε, είχε συλληφθεί και είχε μεταφερθεί αρχικά στο ΑΤ Ομονοίας και στη συνέχεια στο ψυχιατρείο αλλά αφέθηκε ελεύθερος γιατί κρίθηκε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για να κρατηθεί. Μάλιστα είχε τραυματίσει ελαφρά και έναν πολίτη.

Φωτογραφίες του ethnos.gr από το σημείο:

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άντρας είχε βγει στο μπαλκόνι διαμερίσματος του έκτου ορόφου στην Οδό Αχαρνών και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Αργότερα πήρε την φιάλη υγραερίου και απειλεί ότι θα ανατιναχθεί.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αχαρνών από την οδό Μάρνης μέχρι τη Στουρνάρη, ενώ εκκενώθηκε και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.