Ελλάδα|11.09.2024 18:00

Φωτιά τώρα στα Χανιά: Μήνυμα εκκένωσης για Πλατανιά από το 112

Γιάννης Ζιάκας
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Parakritika.gr
Parakritika.gr
Parakritika.gr
Parakritika.gr
Parakritika.gr
Parakritika.gr
Parakritika.gr

Εκτός ελέγχου η φωτιά που ξέσπασε στον Πλατανιά Χανιών με το 112 να στέλνει μήνυμα εκκένωσης το απόγευμα της Τετάρτης. Στις Πυροσβεστικές δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός λόγω των πολύ υψηλών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ενημερώνει όσους βρίσκονται στην πλατεία Πλατανιά Χανίων και δυτικά απομακρυνθείτε δυτικά προς Γεράνι μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού. Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια του οικισμού και κατακαίει χαμηλή βλάστηση κινούμενη με ακαθόριστο τρόπο.


Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον οικισμό ενώ συναγερμός έχει σημάνει για τρεις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή.  Λίγο νωρίτερα, οι Αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οι εν λόγων ξενοδοχειακές μονάδες που ήταν γεμάτες με τουρίστες που παραθέριζαν στην Κρήτη.

Μέχρι στιγμής έχουν κινητοποιηθεί 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ επιχειρούν από αέρος και 2 Πυροσβεστικά ελικόπτερα. Όλα δείχνουν πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από καλαμιές κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.  

 

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται με ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μαζί με τα 11 πυροσβεστικά που έσπευσαν στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί επιπλέον 19 οχήματα από όμορες Περιφερειακές Ενότητες. Επίσης μεταβαίνουν δυο ομάδες δασοκομαντος και άλλη μια εναέρια ομάδα δασοκομαντος με ένα ελικόπτερο. Συνολικά επιχειρούν τρία ελικόπτερα στο πύρινο μέτωπο.

Εικόνες του flashnews.gr από το σημείο:

Κρήτηφωτιάφωτιά τώραΧανιάΠλατανιάς