Ελλάδα|12.09.2024 14:42

Λύτρας: «Ζητώ ξανά συγγνώμη από την σύζυγό μου» δηλώνει μετά την αποφυλάκισή του

Newsroom

«Ζητά ξανά συγγνώμη από την σύζυγό του» μετά την απόφαση για την αποφυλάκισή του ο Απόστολος Λύτρας, όπως μετέφερε ο δικηγόρος, σε ανακοίνωσή του.

«Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση», αναφέρει ο Πέτρος Πανταζής.

«Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του», επισημαίνει ο δικηγόρος. 

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Απόστολο Λύτρα

Σημειώνεται πως η αποφυλάκιση του κ. Λύτρα γίνεται με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα:

  • Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
  • Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
  • Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας τηςσυζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
  • Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Σημειώνεται πως και η κακοποιημένη πρώην σύζυγός του ζήτησε με υπόμνημα την αποφυλάκιση του. «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα», ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου. 

αποφυλάκισηδικηγόροςενδοοικογενειακή βίαΑπόστολος Λύτραςειδήσεις τώρα