Ελλάδα|12.09.2024 22:27

Ρόδος: Εκατοντάδες μετανάστες φτάνουν στο νησί - Τα υπερσύγχρονα ταχύπλοα και η ταρίφα των 5.500 ευρώ

Newsroom

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δέχονται τεράστια πίεση από διακινητές που ανοίγουν νέους δρόμους παράνομης μεταφοράς μεταναστών χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα ταχύπλοα τα οποία τα λιμενικό δυσκολεύεται να καταδιώξει. Δεκάδες φτάνουν καθημερινά στη Ρόδο σύμφωνα με αποκλειστικές εικόνες του OPEN.

Μάλιστα, όλοι έχουν πληρώσει μέχρι και 5.500 ευρώ στους διακινητές, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι διαφημίζουν στο διαδίκτυο, για την διαδρομή με ταχύπλοο από τα τουρκικά παράλια μέχρι τη Ρόδο.  

«Πέρυσι που πάλι τέτοια περίοδο είχαμε ζήτημα, από το νησί μας είχαν περάσει περίπου 2 χιλιάδες μετανάστες. Αυτή τη στιγμή, έχουν ξεπεράσει τις 7.5 χιλιάδες» ανέφερε στο OPEN ο Μανώλης Ανδρουλάκης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσων.

Κάτοικοι και φορείς εκπέμπουν SOS καθώς εκατοντάδες μετανάστες συνωστίζονται σε πλατείες και πρόχειρους καταυλισμούς περιμένοντας να γίνει η καταγραφή τους και να πάρουν τον δρόμο για τη δομή της Μαλακάσας. 

Τα νέα μέσα των διακινητών

Ταχύπλοα σκάφη που μπορούν να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα και να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Τα σκάφη αυτά χρησιμοποιούν οι διακινητές και μάλιστα το διαφημίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα ποσά είναι τεράστια οπότε, όπως καταλαβαίνετε, και αυτοί έχουν επενδύσει τον εξοπλισμό και έχουν ταχύπλοα σκάφη με πάρα πολύ δυνατές μηχανές και είναι και πάρα πολύ δύσκολο και για τις λιμενικές Αρχές να τους ακινητοποιήσουν» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ταχύπλοα των διακινητών καταφέρνουν να ξεφύγουν από τα σκάφη του Λιμενικού αφού έχουν αποβιβάσει τους μετανάστες στα ελληνικά παράλια. Για να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων από τις οικογένειες των ανθρώπων που η ανάγκη τους οδήγησε στα χέρια των διακινητών, πρέπει να έχουν στα χέρια τους βίντεο σαν και αυτό, τραβηγμένο σε ελληνικό έδαφος.

Όλα αυτά, με τίμημα σχεδόν μία περιουσία για τους ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.

μετανάστεςΡόδοςδιακινητέςειδήσεις τώρα