«Ντάλτονς» και «Γεράκια» - Ο πόλεμος της τουρκικής μαφίας στην Ελλάδα και η δράση της ΕΥΠ
Γιάννης ΖιάκαςΗ σύλληψη ενός 40χρονου Τούρκου στη Χίο φέρνει στο προσκήνιο και πάλι τον «πόλεμο» και τα «ξεκαθαρίσματα» των διαφορετικών φατριών της τουρκικής μαφίας στην Ελλάδα. Οι «Ντάλτονς» και τα «Γεράκια» είναι δύο αντίπαλες εγκληματικές ομάδες που έχουν απασχολήσει και τις Ελληνικές Αρχές.
Τα μέλη των συμμοριών αυτών φαίνεται πως προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους στην αιματηρή επίθεση σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά στις 14 Ιουνίου και στην εξαπλή δολοφονία στην Αρτέμιδα, τον Σεπτέμβριο του 2023.
Μέλη και των δύο τουρκικών συμμοριών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταφύγει αρκετές φορές στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από κάποιο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος τους. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Tύπου, το συνηθέστερο καταφύγιο τους ήταν η Γεωργία. Όταν, όμως, οι Αρχές ξεκίνησαν να αποκωδικοποιούν τις κινήσεις τους και να συλλαμβάνουν μέλη της μαφίας, τότε ξεκίνησαν να προτιμούν την Ελλάδα ως τόπο διαφυγής.
Ο ρόλος της ΕΥΠ
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, τόσο οι Αρχές Ασφαλείας όσο και η ΕΥΠ έχουν χαρτογραφήσει μέρος των δύο εγκληματικών ομάδων των Τούρκων που πλέον εμφανίζονται συχνά - πυκνά και στην Ελλάδα.
Αν και αρχικά η σύλληψη του Τούρκου στη Χίο έγινε για οπλοκατοχή και πλαστά έγγραφα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η έρευνα θα επεκταθεί και ήδη ερευνάται το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος άντρας να εντάσσεται σε κάποια εγκληματική οργάνωση και να εμπλέκεται και στην δολοφονία 6 Τούρκων στην Αρτέμιδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, έχει γίνει αλληλογραφία με τις Τουρκικές Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε βάρος του 40χρονου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες