Ελλάδα|14.09.2024 09:51

Νέα Σμύρνη: Ομολόγησε πως σκότωσε τον αδερφό της η 43χρονη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News
Eurokinissi / Intime News

Ομολόγησε πως σκότωσε τον αδερφό της η 43χρονη στη Νέα Σμύρνη.

Ειδικότερα, η αδερφή του 46χρονου που είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του με θανάσιμα πλήγματα από μαχαίρι χθες (13/9), μετά από πολύωρη ανάκριση, φέρεται να ομολόγησε την ενοχή της, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Αφορμή για την αδερφοκτονία φαίνεται πως στάθηκε ένας καυγάς που είχαν -για ασήμαντη αφορμή.

Τι υποστήριξε η 43χρονη στις Αρχές

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι ο 46χρονος έφερε θανάσιμο τραύμα στην κοιλιακή χώρα. H γυναίκα που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, φέρεται να δήλωσε ότι σκότωσε τον αδερφό της μετά από καυγά για ένα ποτήρι νερό.

«Μου ζήτησε ένα ποτήρι νερό τσακωθήκαμε και τον χτύπησα με το μαχαίρι. Μετά έπλυνα το μαχαίρι στο μπάνιο και το έβαλα στον νεροχύτη», ήταν τα λόγια της προς τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Το οικογενειακό δράμα

Άγνωστες πτυχές της οικογενειακής τραγωδίας με τα δύο αδέλφια στη Νέα Σμύρνη φωτίζει στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης Παναγιώτης (Νότης) Γιατζίδης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, πίσω από την τραγωδία βρίσκεται ένα ατελείωτο δράμα δύο φτωχών παιδιών που από τότε που χάθηκαν οι γονείς τους (πριν 7 χρόνια η μητέρα και πριν 4 χρόνια ο πατέρας) επιβίωναν κάτω από άθλιες συνθήκες και με μοναδικό στήριγμα τον μισθό του θύματος και το σισίτιο από τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου.

Μάλιστα, είπε πως το θύμα για πολλά χρόνια ήταν υπάλληλος στην υπηρεσία καθαριότητας και πως με τον μισθό του συντηρούσε την 43χρονη αδελφή του.

Αμφότεροι με πρωτοβουλία των υπηρεσιών του Δήμου Νέας Σμύρνης είχαν ενταχθεί στο κοινωνικό σισίτιο των απόρων ώστε να αποφεύγουν να μαγειρεύουν υπό το φόβο κάποιου ατυχήματος.

«Πάντα ευγενικός»

«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και λυπημένοι με αυτές τις ψυχές. Από χρόνια τα γνωρίζουμε τα αδέλφια. Ο Θανάσης ήταν υπάλληλος του Δήμου Νέας Σμύρνης ως οδοκαθαριστής. Ήταν πολλά χρόνια εργαζόμενος διότι είχε παλιά σύμβαση. Δεν γνωρίζουμε πως έγινε το κακό. Αυτό είναι έργο της αστυνομίας. Εγώ ξέρω να σας πω πως ο Θανάσης ήταν ψυχούλα. Είχε κάποιο ζήτημα με την υγεία του. Είχε κάποια νοητική στέρηση αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να επικοινωνεί. Ήταν πάντα τυπικός με την εργασία του και την συμπεριφορά του. Δεν ήταν πολυλογάς αλλά ήταν πολύ ευγενικός. Χαιρετούσε τους συμπολίτες του και ήταν ένα παιδί που σέβονταν και συνεργάζονταν. Δεν υπήρχε ποτέ καμία αρνητικά συμπεριφορά», λέει στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης.

«Πρόβλημα με τις φλέβες του»

Όπως τόνισε ο Νότης Γιατζίδης, ο 46χρονος Θανάσης τις προηγούμενες ημέρες χρειάστηκε να νοσηλευτεί μερικές ημέρες στο νοσοκομείο λόγω προβλήματος με τις φλέβες στα πόδια του:

«Είχε ένα πρόβλημα με τις φλέβες του. Πήγε στο Κρατικό Νίκαιας και πήρε εξιτήριο προχθες. Ηταν καλά. Τον είχαμε το νου μας. Ημασταν κοντά του και εμείς αλλά και ο γιατρός εργασίας με τον οποίο ήταν σε επικοινωνία. Δεν του ανέφερε κάτι ανησυχητικό. Δεν χρειάστηκε κάτι ιδιαίτερο. Ήταν πολύ διακριτικός, δεν ήθελε να προκαλεί. Ηταν πολύ καλό παιδί και με τον μισθό του συντηρούσε και την αδελφή του. Η αδελφή του Κατερίνα είχε πιο σοβαρά προβλήματα. Είναι πιο βαριά περίπτωση. Επικοινωνεί με δυσκολία. Τους είχαμε βάλει στο πρόγραμμα σίτισης κυρίως για να αποφύγουν να μπουν στον κόπο να μαγειρέψουν για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Ποτέ δεν ζητούσαν κάτι ιδιαίτερο. Ότι μπορούσαμε το κάναμε. Μάλιστα ο γιατρός εργασίας πήγαινε στο σπίτι του και είδε έξω το ΕΚΑΒ το οποίο κάποιος το είχε καλέσει. Σοκαρίστηκε και ο γιατρός εργασίας με αυτό που είδε. Τι να σας πω. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και λυπημένοι. Δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε. Η έρευνα θα δείξει. Πολύ λυπούμαστε. Δεν ξέρω τι θα γίνει αυτή η ψυχή τώρα μόνη της...».

Και τράπεζες...

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, τα δύο αδέλφια έμεναν μόνα τους για πολλά χρόνια ενώ υπήρχαν φήμες που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν για παλιές οφειλές της οικογένειας προς τις τράπεζες που διεκδικούσαν το σπίτι τους: «Ως Δήμος κάναμε ό,τι ήταν νόμιμο και επιτρεπτό για να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση τα δύο παιδιά ενώ κάποια στιγμή είχε γίνει γνωστό πως υπήρχαν απαιτήσεις τραπεζών στο σπίτι. Αυτά όμως δεν τα είχα συζητήσει ποτέ με τον Θανάση, ούτε μας είχε πει τίποτα, ούτε είχε ζητήσει μεσολάβηση ή βοήθεια για να βοηθήσουμε με κάποιες ενέργειες, κάποιον διακανονισμό ή κάτι άλλο. Όλα αυτά τώρα δεν έχουν μεγάλη σημασία. Χάθηκε ο Θανάσης και η Κατερίνα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να επιβιώσει μόνη της. Είμαστε πολύ θλιμμένοι με αυτό το δράμα. Ως Δήμος και ως κοινότητα θα είμαστε στο πλευρό της Κατερίνας εάν και εφόσον χρειαστεί οτιδήποτε».

δολοφονίαΝέα Σμύρνηειδήσεις τώρα