Ελλάδα|14.09.2024 11:56

Θεσσαλονίκη: Πέντε φορές είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος ο 46χρονος που παρέσυρε την τριμελή οικογένεια

Newsroom

Μετέβη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί ο 46χρονος που παρέσυρε μια τριμελή οικογένεια στη Θέρμη οδηγώντας μεθυσμένος.

Από την αστυνομία επιβεβαιώνεται ότι ο 46χρονος είχε εντοπιστεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ από το 2007 έως το 2020. Το 2007 του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα για 90 ημέρες. Το 2008 για 180 ημέρες ενώ το 2020 είχε εμπλακεί σε τροχαίο στην Καλαμαριά, με παράσυρση 77χρονης στην οποία προκάλεσε σωματικές βλάβες, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Εις βάρος του, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Η 34χρονη γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου όπως και ο 37χρονος σύζυγός της, ενώ το ανήλικο παιδί τους βρίσκεται στην Παιδοχειρουργική κλινική, εκτός κινδύνου ζωής. Μετά την απώλεια του εμβρύου αναμένεται να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη εις βάρος του 46χρονου οδηγού.

Θεσσαλονίκητροχαίοπαράσυρσηειδήσεις τώρα