Ελλάδα|15.09.2024 20:40

Κεφαλονιά: Τραυματίστηκαν επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα στο αεροδρόμιο - Πώς έγινε το περιστατικό

Μαρία Λιλιοπούλου

Τρεις επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα τραυματίστηκαν στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» κατά τη διάρκεια επιβίβασης σε πτήση με προορισμό την Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συμβάν συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (15/9) όταν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες από την Κεφαλονιά, εκ των οποία η μια κινείτο με καροτσάκι του αεροδρομίου και οι άλλες αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα, επιχειρούσαν να εισέλθουν στο αεροσκάφος.

Για άγνωστο λόγο, η κυρία με το καροτσάκι έπεσε στην πίστα, ενώ τραυματίστηκαν και οι άλλες δύο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου και οι ομάδες ασφαλείας, καθώς και η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (Μ.Α.Ε.Δ.Υ), ενεργοποιήθηκαν άμεσα, παρέχοντας πρώτες βοήθειες στους επιβάτες. Παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τους επιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση.

Τι αναφέρει η Fraport Greece

Η Fraport Greece, η οποία διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» σημείωσε πως βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, εξασφαλίζοντας την άμεση παροχή βοήθειας και υποστήριξης, ενώ οι υπηρεσίες του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» συνεργάζονται στενά με τις αρμόδιες αρχές και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για τη διερεύνηση των αιτιών του περιστατικού.

Κεφαλλονιάαεροδρόμιοατύχημαειδήσειςειδήσεις τώρα