Ελλάδα|16.09.2024 19:10

Θεσσαλονίκη: Το panic button οδήγησε στη σύλληψη άνδρα - Εισέβαλε στο σπίτι της πρώην του για να δει τα παιδιά

Newsroom

Η ενεργοποίηση του «panic button» οδήγησε στη σύλληψη ενός άνδρα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εισέβαλε στο διαμέρισμα της πρώην συντρόφου του νωρίς το πρωί, με σκοπό να δει τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Ο άνδρας, που είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς απέναντι στη γυναίκα -η οποία είναι και η μητέρα των παιδιών του- καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε οκτώ μήνες φυλάκιση, με αναστολή τριών ετών.

«Μπήκε στο σπίτι από την πόρτα της κουζίνας. Άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί, φοβήθηκα πως θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει, γι’ αυτό ενεργοποίησα το panic button», κατέθεσε η γυναίκα στο δικαστήριο. Τόνισε επίσης ότι φοβάται να κοιμάται στο σπίτι και εξήγησε πως εγκατέστησε την εφαρμογή στο κινητό της μετά από προηγούμενο περιστατικό.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το έκανε επειδή είχε να δει τα παιδιά του για ένα μήνα. «Τα παιδιά με αγκάλιασαν και εκείνη τη στιγμή πάτησε το κουμπί και ήρθε η Αστυνομία», ανέφερε στην απολογία του, αρνούμενος ότι απείλησε τη γυναίκα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώραPanic Button