Ελλάδα|17.09.2024 09:19

Σκύλοι χωρίς νερό και φαγητό: Τραγικές συνθήκες σε δημοτικό κυνοκομείο στα Γιαννίτσα

Newsroom

Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν σε δημοτικό κυνοκομείο στα Γιαννιτσά καταγγέλλουν πολίτες. Ειδικότερα, πολίτης που πήγε να υιοθετήσει έναν σκύλο, ο οποίος εν τέλει μυστηριωδώς εξαφανίστηκε, ήρθε αντιμέτωπος με τραγικές συνθήκες.

«Είναι Άουτσβις εκεί μέσα» υποστήριξε ο καταγγέλλων, μιλώντας στο Mega.

Οι άθλιες συνθήκες αποκαλύφτηκαν όταν πολίτης βρήκε μία σκυλίτσα με τα κουτάβια της κοντά στο χωριό Αρχοντικό, στα Γιαννιτσά, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν και να ενημερώσουν σχετικά τη δημοτική αρχή. Η σκυλίτσα που προσωρινά τη φρόντιζε έμαθε ότι μεταφέρθηκε στο κυνοκομείο και όταν ο ίδιος δήλωσε διατεθειμένος να την υιοθετήσει, ο δήμος τον ενημέρωσε ότι εξαφανίστηκε.

Η απάντηση του δήμου δεν έπεισε τον πολίτη, ο οποίος βρήκε το δημοτικό κυνοκομείο στα Γιαννιτσά, όπου διαπίστωσε πως πρόκειται για ένα περιφραγμένο χωράφι χωρίς σκέπαστρο, χωρίς ταΐστρες, χωρίς καμία προδιαγραφή για ανάλογη δομή. Ο ίδιος φοβάται ότι ο σκύλος θανατώθηκε ή φαγώθηκε από άλλα σκυλιά.

Η καταγγελία

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κυριακάκης ανέφερε στο MEGA: «Είδα ένα αυτοκίνητο όπου επέβαιναν ένας ιερέας μαζί με την οικογένειά του. Σταμάτησα, γιατί νόμιζα πως έγινε τροχαίο, και είδαν τον ιερέα να κρατάει δύο κουτάβια και μία σκυλίτσα.

Πέρναγαν τα αυτοκίνητα και καταλάβαμε πως ένα απ' αυτά είχε σκοτώσει ένα κουτάβι. Ο άνθρωπος προσπαθούσε να μαζέψει τα υπόλοιπα, και τον βοήθησα. Πήρα τηλέφωνο στον Δήμο και μού είπαν πως δεν υπάρχει κάποια αρμόδια υπηρεσία, που να μαζεύει ζώα. Με παρέπεμψαν στην Τροχαία και κάλεσα το 100.

Ο ιερέας κανόνισε με έναν άνθρωπο από το χωριό να μεταφέρουν με αγροτικό όχημα τον σκύλο δίπλα στα μνήματα του χωριού του, και πηγαίναμε καθημερινά να τα ταΐσουμε. Μετά από τέσσερις ημέρες, το σκυλί εξαφανίστηκε και έμαθα από κάποιον φιλόζωο πως στα Γιαννιτσά υπάρχει δημοτικό κυνοκομείο στις παλιές βάσεις του ΝΑΤΟ.

Από τον Δήμο μού είπαν πως δεν ήξεραν πού βρίσκεται. Δεν μας απάντησαν για τα κουτάβια, ενώ ζήτησα να το υιοθετήσω. Μού απάντησαν πως το σκυλί ανήκει σε κάποιον κύριο που μένει στη Χαλκιδική, τον ενημέρωσαν, δεν ήθελε το σκυλί. Αφού τους εξέφρασα το ενδιαφέρον μου για να τα υιοθετήσω, μού τόνισαν πως το προηγούμενο βράδυ είχε γίνει δολιοφθορά στο κυνοκομείο. Με τα πολλά πήγα στο κυνοκομείο. Δεν έχουν νερό τα σκυλιά, σκιά τίποτα, είναι σε μια ημιάγρια κατάσταση, κανιβαλίζουν. Μου είπαν ότι το σκυλί άνοιξε στο κλουβί του και βγήκε». 

σκύλοιΓιαννιτσάειδήσεις τώρα