Ελλάδα|17.09.2024 22:12

Φωτιά στη Motor Oil: Επί ποδός η πυροσβεστική για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτιά στη Motor Oil (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στη Motor Oil (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στη Motor Oil (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στη Motor Oil (EUROKINISSI) gallery

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στις παλαιές εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/9). Παράλληλα οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη για την πλήρη κατάσβεση των εστιών καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζυπώρωσης.

Η φωτιά έκαιγε εντός των παλαιών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα σε σωληνώσεις ενώ υπάρχουν αναφορές ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ λειτούργησαν και τα συστήματα ψύξης.

Σε αυξημένη επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil και σύμφωνα με πληροφορίες έχει απομονωθεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμός και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

Τρία άτομα στο νοσοκομείο Κορίνθου

Τρείς ελαφρά τραυματίες από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ΙΧ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Η κατάσταση τους δεν εγκυμονεί κινδύνους και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Αποκαταστάθηκε ο προαστιακός

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα - Κόρινθος και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

Ήχησε το 112

Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς ενεργοποιήθηκε και το 112 το οποίο έστειλε στους πολίτες το παρακάτω μήνυμα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil. Απομακρυνθείτε από την περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Η ανακοίνωση της Motor Oil για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια

Και ενώ συνεχίζεται η μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, την ίδια ώρα η Motor Oil εξέδωσε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε για τον τραυματισμό τριών εργαζομένων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Πυροσβεστικό Σώμα για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: «Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

φωτιάτραυματίεςπροαστιακόςMotor Oilειδήσειςδιυλιστήριαειδήσεις τώρα