Ελλάδα|17.09.2024 23:48

Φωτιά στη Motor Oil: Ολονύκτια επιφυλακή για πλήρη κατάσβεση – Τέσσερις οι τραυματίες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτιά στη Motor Oil (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στη Motor Oil (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στη Motor Oil (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στη Motor Oil (EUROKINISSI) gallery

Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (17/9) στις εγκαταστάσεις της Motor Oil αλλά στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες θα συνεχίσουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil έχουν περιορίσει την πυρκαγιά στο σημείο έναρξης της και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil και σύμφωνα με πληροφορίες έχει απομονωθεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκε από το 112 μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων της περιοχής, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τέσσερις τραυματίες

Συνολικά 4 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Ειδικότερα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας με ασθενοφόρο και 2 με ΙΧ. Επίσης, ένα άτομο έχει διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Η ανακοίνωση της Motor Oil για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια

Και ενώ συνεχίζεται η μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, την ίδια ώρα η Motor Oil εξέδωσε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε για τον τραυματισμό τριών εργαζομένων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Πυροσβεστικό Σώμα για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: «Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

φωτιάφωτιά τώραπυρκαγιάMotor Oilειδήσειςειδήσεις τώρα