Ελλάδα|08.11.2018 08:17

Πόλεµος εισαγγελέων µε φόντο τη Novartis

Newsroom

Η επίµαχη δικογραφία άνοιξε «πόλεµο» και στους κόλπους των εισαγγελέων, µετά τη δηµοσιοποίηση της είδησης ότι εντοπίστηκε έµβασµα 1.000 ευρώ σε λογαριασµό που διατηρούσε η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου από κοινού µε τον γιατρό σύζυγό της.

Προχθές το µεσηµέρι, η κυρία Ράικου, η οποία διατέλεσε εισαγγελέας κατά της ∆ιαφθοράς για δύο θητείες και παραιτήθηκε λίγους µήνες µετά το άνοιγµα της δικογραφίας τηςNovartis, κατέθεσε αγωγή κακοδικίας σε βάρος της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της εισαγγελέων κ. Τζούρα και Μανώλη, «δείχνοντάς» τους ως υπαίτιους της διαρροής, αλλά και επικαλούµενη παραβίαση των προσωπικών δεδοµένων και προσβολή της προσωπικότητάς της.

Η αγωγή συνυπογράφεται και από τον σύζυγό της, ο οποίος, όταν δηµοσιοποιήθηκε το έµβασµα των 1.000 ευρώ, είχε υποστηρίξει ότι επρόκειτο για ένα καθ’ όλα νόµιµο έµβασµα, το οποίο δόθηκε το 2009 για οµαδική εργασία, άπαξ. Μάλιστα, ο σύζυγος της εισαγγελικής λειτουργού είχε αποδώσει το δηµοσίευµα σε προσπάθεια στοχοποίησης της γυναίκας του, ενώ στη συνέχεια είχε καταθέσει µήνυση.

Η παραίτηση Ράικου

Τον Μάρτιο του 2017 και ενώ η δικογραφία της Novartis είχε ανοίξει, η κυρία Ράικου µε µία πολυσέλιδη αναφορά της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε υποβάλει την παραίτησή της, καταγγέλλοντας ότι τη στιγµή που βρέθηκε µπροστά στον τροφοδότη λογαριασµό, ο οποίος «τάιζε» γιατρούς δηµοσίων νοσοκοµείων, ένα δηµοσίευµα κυριακάτικης εφηµερίδας αποκάλυπτε την αναφορά της ανακρίτριας Η. Ζαµανίκα, η οποία κατηγορούσε την ίδια ότι είχε αποκρύψει στοιχεία από τις δικογραφίες του Γιάννου Παπαντωνίου και του Θωµά Λιακουνάκου.

«Κυρία εισαγγελέα», ανέφερε τότε η κυρία Ράικου, «ζητώ την αντικατάστασή µου γιατί αρνούµαι να µετατραπώ σε “Ιφιγένεια” στον βωµό των συµφερόντων των διεφθαρµένων κρατικών λειτουργών και των µεγάλων συµφερόντων στον χώρο του φαρµάκου».

Novartis