Ελλάδα|22.09.2024 18:58

Συνέλαβαν 41χρονο: Το 2014 είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ την ώρα καταδίωξης

Γιάννης Ζιάκας

Στη σύλληψη ενός 41χρονου προχώρησαν οι Αρχές, ο οποίος κατηγορείται πως είχε πυροβολήσει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τον Νοέμβριο του 2014!.

Το χρονικό της υπόθεσης

Περίπου στις 10.30 το βράδυ, στις 22 Νοεμβρίου του 2014, στη συμβολή των οδών Ρίμινι και Βάρναλη στη Νέα Ιωνία, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να ελέγξουν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας στην προσπάθεια του αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας πυροβόλησε με καλάσνικοφ τουλάχιστον πέντε φορές κατά των αστυνομικών.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, τελικά, συνελήφθη, όταν η μηχανή ανετράπη, αλλά ο συνεπιβάτης με το καλάζνικοφ κατάφερε να διαφύγει και κυκλοφορούσε ασύλληπτος μέχρι σήμερα!

Η εμπλοκή με κυκλώματα της νύχτας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς που τους εντόπισαν στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν σε επαφή με ανθρώπους της νύχτας.

Μάλιστα, τη νύχτα εκείνη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν ήδη αναλάβει «δουλειά» από γνωστό πρόσωπο των κυκλωμάτων της αθηναϊκής νύχτας που είχε εμπλακεί σε υποθέσεις της Greek Mafia και έχει δολοφονηθεί.

Τον πρόδωσε το DNA

Κοντά στο σημείο στο οποίο ανετράπη η μοτοσυκλέτα των δραστών βρέθηκαν ένα κράνος μοτοσικλετιστή, ένα ζευγάρι γάντια και μία κουκούλα τύπου «fullface», τα οποία έφεραν επικολλημένα τμήματα μαύρης ταινίας.

Σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε ο εξοπλισμός αυτός, στην πιλοτή μίας πολυκατοικίας, βρέθηκε και το καλάζνικοφ, με φυσίγγιο στη θαλάμη και με γεμιστήρα με 23 φυσίγγια.

Δέκα χρόνια μετά, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον ιδιοκτήτη του εξοπλισμού.

Αμέσως, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και ο 41 ετών, σήμερα, δράστης συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

ομάδα ΔΙΑΣπυροβολισμοίκαταδίωξησύλληψηειδήσεις τώρα