Ελλάδα|23.09.2024 11:52

Γιατί γέμισε με ποντίκια η πλατεία Συντάγματος - Τι μέτρα λαμβάνονται

Newsroom

Ποντίκια γέμισε η πλατεία Συντάγματος, με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, Γιώργο Αποστολόπουλο να αναλύει τις αιτίες που τρωκτικά κάνουν βόλτες στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και ποια μέτρα λαμβάνονται για αυτό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρει: «από τις 13 του μήνα συνολικά 6 φορές έχουν γίνει δράσεις, η τελευταία ήταν χθες. Σφραγίσαμε φωλιές και βάλαμε δολώματα μέσα στο έδαφος, για να μην κινδυνεύουν και τα πουλιά ή άλλα ζώα στην επιφάνεια».

Πού οφείλεται η έξαρση των ποντικών

Για τους λόγους για τους οποίους εμφανίστηκαν τόσα πολλά ποντίκια είπε ότι: «Η έξαρση οφείλεται πιθανότατα στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που πλημμύρισαν λαγούμια και προσπαθούν τα ζώα να βγουν στην επιφάνεια ή λόγω έργων σε κάποιες περιοχές ή των έργων για το Μετρό, όπως έχει συμβεί και παλαιότερα σε άλλες περιοχές».

«Υπάρχουν λαγούμια κάτω από την πλατεία Συντάγματος»

«Είναι ένα φαινόμενο δυστυχώς συνυφασμένο με την Αθήνα. Υπάρχουν λαγούμια κάτω από την πλατεία Συντάγματος. Και επί Μπακογιάννη υπήρχαν - και στα Πετράλωνα και στα Εξάρχεια - πάντα υπήρχαν. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν αυτά τα ζώα στον υπόγειο κόσμο της πόλης. Χρειάζεται προφανώς συνεχόμενη προσπάθεια», σημείωσε.

ποντίκιαδήμος Αθηναίωνπλατεία Συντάγματοςειδήσεις τώρα