Ελλάδα|23.09.2024 11:29

Καπανδρίτι: Απομακρύνθηκαν οι μικροί μαθητές μετά τη φωτιά - Εικόνες και βίντεο από το σημείο

Κώστας Ασημακόπουλος
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτιά στο Καπανδρίτι, κοντά σε σχολικό συγκρότημα (ethnos.gr)
Φωτιά στο Καπανδρίτι, κοντά σε σχολικό συγκρότημα (ethnos.gr)
Φωτιά στο Καπανδρίτι, κοντά σε σχολικό συγκρότημα (ethnos.gr)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού από τη φωτιά κοντά στο σχολικό συγκρότημα Καπανδριτίου -με αποτέλεσμα να γίνει προληπτική εκκένωση.

Η άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο και σβήστηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού: «Επί τόπου βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καπανδριτίου Χρήστος Τρομπούκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Δήμας και ο Ειδικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Μονιάκης οι οποίοι σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη έδωσαν εντολή προληπτικής εκκένωσης όλου του σχολικού συγκροτήματος Καπανδριτίου.

Όλα τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημεία. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς επέστρεψαν στις τάξεις τους μόνο τα παιδιά του Λυκείου. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου επέστρεψαν σπίτι τους. Στο σημείο βρίσκονται προληπτικά δυνάμεις πυρόσβεσης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού. Ευχαριστούμε όλες και όλους που συμμετείχαν στη συντονισμένη επιχείρηση».

Βίντεο από το σημείο

Η ανακοίνωση του δήμου

 

εκκένωσηΚαπανδρίτιφωτιάειδήσεις τώραπυρκαγιά