Ελλάδα|23.09.2024 21:11

Ξεσπά η μητέρα του 13χρονου που έπεσε θύμα απάτης: Του είπαν «είσαι υπεύθυνος για να σώσεις την μαμά σου»

Newsroom

«Είσαι υπεύθυνος για να σώσεις την μαμά σου» είπαν οι αδίστακτοι απατεώνες στον 13χρονο από του Ζωγράφου με σκοπό να του αρπάξουν χρυσαφικά και χρήματαΗ μητέρα του 13χρονου περιέγραψε πως εξαπάτησαν τον ανήλικο μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA. Όπως είπε τον καθοδήγησαν πλήρως.

«Καθοδήγησαν πλήρως το παιδί»

«Μια γυναίκα που προσποιήθηκε ότι ήταν η μητέρα του έκλαιγε και του έλεγε ότι είχα περάσει με κόκκινο, ότι είχα χτυπήσει ένα κοριτσάκι, ότι με είχαν πιάσει αστυνομικοί και ότι έπρεπε να βρει χρήματα για να με σώσει», είπε αρχικά η μητέρα του 13χρονου στο MEGA.

«Μετά από αυτό ένας άνδρας μίλησε μαζί του και τον καθοδηγούσε γιατί «ήταν αστυνομικός». «Είσαι υπεύθυνος για να σώσεις την μαμά σου», «πρέπει να βρούμε 70 χιλιάδες ευρώ», «ψάξε μέσα στο σπίτι». Του είπαν βάλ’ τα σε μια σακούλα και όταν σου πούμε πέταξε τα από το μπαλκόνι», είπε η μητέρα του παιδιού.

«Όταν με είδε από το μπαλκόνι να έρχομαι, κατέβηκε στα σκαλιά της πολυκατοικίας και μου λέει «μαμά, είσαι καλά;», έπαθα σοκ, με πιάνουν τα κλάματα, να λιποθυμήσω, το παιδί έκλαιγε και αυτό».

«Με την καθοδήγηση της αστυνομίας πήγαμε στο σημείο για να πετάξει το σακίδιο. Η Ομάδα ΔΙΑΣ είδε την 67χρονη γυναίκα και τη συνέλαβαν».

Το χρονικό

Το τηλεφώνημα αυτό, όπως φαίνεται, δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Το 13χρονο παιδί βρισκόταν ήδη υπό παρακολούθηση.

Τοποθέτησε σε μια νάιλον σακούλα 2.500 ευρώ που είχαν στο σπίτι οι γονείς του, καθώς επίσης και κοσμήματα και ρολόγια χειρός συνολικής αξίας περίπου 2.000 ευρώ και τα έριξε από το μπαλκόνι στο δρόμο. Εκείνη τη στιγμή, ένα άγνωστο άτομο τα πήρε και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όταν η μητέρα του 13χρονου γύρισε στο σπίτι και συνειδητοποίησε τι έχει συμβεί, κάλεσε αμέσως την Αστυνομία. Σχεδόν, ταυτόχρονα, ο 13χρονος δέχτηκε άλλο ένα τηλεφώνημα.

Στο άλλο άκρο της γραμμής και πάλι η ίδια γυναικεία φωνή όπου, αυτή τη φορά, του ζήτησε να ψάξει καλά να βρει και άλλα χρήματα διότι αυτά δεν επαρκούσαν για να…μην μπει φυλακή η μητέρα του

Ο 13χρονος, ύστερα από παρότρυνση της μητέρας του συμφώνησε. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η γυναίκα επικοινώνησε και πάλι με τον 13χρονο, ο οποίος της είπε ότι βρήκε και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Τότε αυτή του ζήτησε να τα βάλει σε μια τσάντα, να πάρει ένα ταξί, να πάει στην Ομόνοια και να αφήσει την τσάντα στη συμβολή των οδών Ψαρών και Καρόλου.

Η γυναίκα έφτασε, πράγματι, στο σημείο και παρέλαβε την τσάντα. Λίγα μέτρα πιο πέρα, συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν ήδη ειδοποιηθεί. Η 67χρονη γυναίκα προσήχθη στο Τ.Α. Ζωγράφου όπου επιλήφθηκε ο Αξιωματικός Υπηρεσίας σχηματίζοντας δικογραφία για παράβαση του άρθρου 386 Π.Κ. «Απάτη».

ειδήσεις τώρααπάτεςΖωγράφουτηλεφωνική απάτη