Ελλάδα|24.09.2024 21:10

Η οικογένεια που αναγνώρισε τον άνθρωπο χωρίς ταυτότητα: Η μητέρα και ο αδερφός του θα δώσουν DNA

Newsroom

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» σχετικά με τον άνθρωπο χωρίς ταυτότητα. Συγκεκριμένα, οι Αρχές έχουν πάρει τα αποτυπώματα του Πέτρου, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί στη λίστα με τα άτομα που αγνοούνται.

Ο αδερφός του Πέτρου και συγγενείς του, έχουν κληθεί να επικοινωνήσουν με την αστυνομία προκειμένου να δώσουν δείγμα DNA ενώ γενετικό υλικό αναμένεται να δώσει και η μητέρα του, η οποία θα έρθει για τον σκοπό από την Αλβανία. Εικασία των Αρχών είναι ότι, ο άνδρας, αυτό που επιχειρεί να κάνει, είναι να απαρνηθεί μέρος του παρελθόντος του. Την ίδια στιγμή, οι συγγενείς του αναφέρουν πως επικοινωνούσαν με τον Πέτρο για μεγάλο διάστημα και, στη συνέχεια, ο ίδιος ήταν αρνητικός απέναντι στην επικοινωνία τους. Οι συγγενείς του φοβούνται ενδεχόμενη ποινική δράση. Όσο η λύση του μυστηρίου πλησιάζει, η συγκίνηση και η λαχτάρα της οικογένειας γιγαντώνεται ενώ, ο Αρτούρ, είναι σίγουρος ότι ο Πέτρος είναι ο χαμένος του αδερφός τον οποίο αναζητούσε εδώ και 21 χρόνια.

«Το πρώτο που θα κάνω είναι να δώσω αγκαλιά και θα του πω να τα κάνει όλα πίσω που έχει τραβήξει. Θα είμαστε δίπλα και θα σε βοηθήσουμε με όλη τη δύναμη μας», είπε ο Αρτούρ ιδιαίτερα συγκινημένος στο Mega, όπου μοιράστηκε ιστορίες και γεγονότα από το παρελθόν ενώ εξέφρασε την προσμονή του να τον δει από κοντά. Και η κόρη και σύζυγος του Αρτούρ παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα φορτισμένες ενώ δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Οι ίδιες σημείωσαν ότι, το μόνο που θέλουν, είναι να συνδεθούν μαζί του.

Η μητέρα του Πέτρου, που είναι πάνω από 80 ετών, έρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, προκειμένου να συμμετέχει στην εξέταση DNA η οποία και θα αποκαλύψει εάν ο άνθρωπος χωρίς ταυτότητα είναι πράγματι ο γιος της. Την ίδια στιγμή, συνεχώς στα τηλέφωνα είναι η εγγονή της η οποία προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον Πέτρο μέσω του δικηγόρου του, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει εφικτή η επικοινωνία. Πάντως η οικογένεια δηλώνει σίγουρη ότι ο Πέτρος, ή Πετρίτ όπως τον προσφωνούν, είναι συγγενής τους.

Και ο Αρτάν, συμμαθητής του Πετρίτ, δηλώνει σίγουρος ότι πρόκειται για τον άνθρωπο χωρίς ταυτότητα. «Ο άνθρωπος που ψάχνει την ταυτότητα λέγεται Πετρίτ Σαλίγια. Είναι συμμαθητής μου, είναι από το χωριό μου. Ξέρω την οικογένεια του», τόνισε στο κανάλι, λέγοντας ότι ο Πετρίτ ήταν ο πρώτος που έφυγε από την Κλεισούρα όταν άνοιξαν τα σύνορα. Τότε, ο Πετρίτ συνελήφθη χωρίς χαρτιά στην πρώτη του απόπειρα να έρθει στην Ελλάδα. Όπως εξηγεί ο Αρτάν, λίγες μέρες αργότερα ξαναπροσπάθησε καθώς ήθελε να κόψει κάθε επαφή με τους συγχωριανούς του, εξαιτίας των δύσκολων παιδικών χρόνων και του bullying που δεχόταν από τα παιδιά της γειτονιάς. «Πολύ καλό παιδί. Επειδή υπήρχε δυσκολία. Και η οικογένεια του ήταν πολύ φτωχή έχει φάει πολύ μπούλινγκ. Κι εμείς φάγαμε μπούλινγκ αλλά ο Πέτρος πιο πολύ. Δυσκολεύτηκε πολύ γι’ αυτό και δεν ξαναγύρισε», είπε ο Αρτάν και πρόσθεσε ότι, με το που έφτασε στην Ελλάδα, ο Πετρίτ έκοψε κάθε δίαυλο επικοινωνίας με φίλους και συγγενείς. Ο ίδιος έκανε 20 ολόκληρα χρόνια να μάθει νέα του Πετρίτ, μέχρι που είδε φωτογραφίες του Πέτρου Κουτσούκη και αναγνώρισε, στο πρόσωπό του, τον παλιό του συμμαθητή.

Η νύφη του Πετρίτ, Αντζελίνα, απηύθυνε έκκληση να επικοινωνήσει με την οικογένεια. Όπως σημείωσε, μπορεί η ίδια να μην τον έχει γνωρίσει ποτέ, αλλά η οικογένεια τον αναζητά εδώ και χρόνια. Η ίδια είπε ότι, ο Πετρίτ, δεν είχε προβλήματα με την μνήμη του κατά το παρελθόν ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε συμβεί τίποτα σοκαριστικό που θα τον έκανε να την χάσει. «Να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί μας, αν μιλήσει με τη μητέρα του ίσως επανέλθει η μνήμη του», είπε.

ΑλβανίαDNAάνθρωποςειδήσεις τώρα