Ελλάδα|25.09.2024 13:25

20.000 δικηγόροι ξανά κάθονται στα θρανία λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης

Newsroom

Από τώρα και για επόμενους μήνες αναμένεται να ξανά κάτσουν στα «ψηφιακά θρανία» περίπου 20.000 δικηγόροι όλων των ηλικιών αλλά οι τελειόφοιτοι των νομικών σχολών της χώρας για να επιμορφωθούν στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ανακοίνωσε το 1o Πανεπιστημιακό επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη που αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη και το Νομικό κλάδο (Law & A.I.) το οποίο και παρέχει πανεπιστημιακό πιστοποιητικό με την σφραγίδα του Πανεπιστημίου δίνοντας και τις Πιστωτικές μονάδες ECTS που χρειάζονται για την αναγνώριση σε όλη την Ε.Ε.

Οι εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη - Nομικό πλαίσιο σε Ευρώπη και Ελλάδα - Μελέτες περίπτωσης

Το Πανεπιστημιακό πρόγραμμα που αναμένεται να το παρακολουθήσουν χιλιάδες δικηγόροι προσφέρει έχει δύο σκέλη

  • Το νομικό
  • Το πρακτικό - εφαρμοστικό

Στο νομικό κομμάτι οι επιμορφούμενοι θα ασχοληθούν με όλα τα ζητήματα που αφορούν τη νομική πλευρά του ζητήματος αναλύοντας και μελέτες περίπτωσης. Στο πρακτικό - εφαρμοστικό θα ασχοληθούν πρακτικά με το πως η χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης ενσωματώνεται στην εργασία και στην καθημερινότητά τους

Καθώς η χρήση των εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται συνεχώς, ο σύγχρονος νομικός και επαγγελματίας του δικαίου χρειάζεται αρχικά να κατανοήσει σε βάθος τον τεχνικό τρόπο λειτουργίας της. Στη συνέχεια, καλείται να αναγνωρίσει τους νομικούς κινδύνους που προκύπτουν, ώστε τελικά να μπορεί να ερμηνεύσει τη νομοθεσία και να προσφέρει κατάλληλες συμβουλές στις επιχειρήσεις για τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Θεματικές ενότητες

Το πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 250 ωρών και αρθρώνεται σε 8 ενότητες:

  • Βασικές Αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ)
  • ChatGPT και Εφαρμογές στην Νομική Πρακτική
  • Δεδομένα και Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Νομικές και Κανονιστικές Προκλήσεις
  • Τεχνολογία στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης
  • ΤΝ στο Ελληνικό Σύστημα Δικαιοσύνης
  • Προηγμένες Τεχνικές και Εφαρμογές ΤΝ
  • Το Μέλλον της ΤΝ στη Νομική Πρακτική

Μνημόνια συνεργασίας με Δικηγορικούς συλλόγους και δικηγορικά γραφεία

Πρόκειται για το 1ο εξ αποστάσεως πρόγραμμα από δημόσιο Πανεπιστήμιο στην χώρα! Το Πανεπιστήμιο αναμένεται να επιμορφώσει εξ αποστάσεως τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα αλλά των δικηγορικών εταιρείων συνάπτοντας μνημόνια καλής συνεργασίας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης για το Νομικό κλάδο.

Τι μέθοδο χρησιμοποιεί το Πανεπιστήμιο

Το πρόγραμμα είναι εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και ασύγχρονο. Αυτό σημαίνει πως ο επιμορφούμενος μπαίνει στην πλατφόρμα όποτε αυτός θέλει! Είναι δηλαδή on Demand. Διαβάζει όποτε αυτός θέλει λόγω της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης μέσω πλατφόρμας

Το πρόγραμμα ξεκινάει σε δύο κύκλους αρχικά στις 27 Σεπτεμβρίου και ο 2ος κύκλος στις 28 Οκτωβρίου

Για τον κύκλο στις 27 Σεπτεμβρίου έχουν απομείνει 5 μόνο θέσεις ενώ για τον κύκλο στις 28 Οκτωβρίου έχουν απομείνει 13!

Εδώ μπορείτε να εκδηλώσετε άμεσα ενδιαφέρον έως τις 27/9

τεχνητή νοημοσύνηδικηγόροιΠανεπιστήμιο Πατρώνειδήσεις τώρα