Ελλάδα|25.09.2024 16:00

Βίντεο: Καρέ – καρέ η απόπειρα διάρρηξης από συμμορία που σκόρπαγε τον τρόμο σε Αττική και Βοιωτία

Γιάννης Ζιάκας

Τον τρόμο είχαν σπείρει διαρρήκτες σε Αττική και Βοιωτία με 120 κλοπές και ληστείες σε σπίτια. Μάλιστα η δράση τους καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σπιτιού και έτσι οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά αυτοκίνητα, δεν δίσταζαν να πραγματοποιούν πολλές ληστείες και διαρρήξεις σε μικρό χρονικό διάστημα, είχαν πλούσιο ποινικό παρελθόν και όμως κατάφερναν να παραμένουν εκτός φυλακής.

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας φαίνεται πως προτιμούσαν τα διαμερίσματα ισογείου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως έχει προκύψει από τη μέχρι στιγμή έρευνα, δεν δίσταζαν να αναρριχηθούν στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών που είχαν βάλει στο στόχαστρο και να παραβιάζουν μπαλκονόπορτες του 1ου ή ακόμα και του 2ου ορόφου.

Καρέ καρέ η απόπειρα διάρρηξης

Σε βίντεο που έχει στην κατοχή του το ethnos.gr καταγράφεται καρέ καρέ η στιγμή που οι διαρρήκτες μπαίνουν στο σπίτι αλλά γίνονται αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν μέσα την ώρα της διάρρηξης.

Στο βίντεο φαίνεται ότι οι διαρρήκτες σπάνε την πόρτα προσπαθούν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού για να βρουν χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα, αλλά εκείνη τη στιγμή γίνονται αντιληπτοί και τρέπονται σε φυγή.

Μέσα από αυτά τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και να τα συλλάβουν κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας επιχείρησης.

ΒοιωτίαΑττικήδιαρρήκτεςειδήσεις τώρα