Ελλάδα|25.09.2024 18:00

ΗΣΑΠ: Πανικοβλήθηκαν οι επιβάτες από τη φωτιά και τους καπνούς - Πώς ξέσπασαν οι φλόγες

Μαρία Λιλιοπούλου

Δεν έχουν τέλος τα επικίνδυνα συμβάντα στις ράγες καθώς λίγες ώρες μετά το ατύχημα με τον 15χρονο που τραυματίστηκε από διερχόμενο συρμό του τραμ, άλλος συρμός - του ηλεκτρικού αυτή τη φορά στη Γραμμή 1 - εκκενώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης καθώς εισήλθε καπνός στο εσωτερικό του και ενώ αυτός ανέμενε γεμάτος επιβάτες την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο για να εκκινήσει.

Φωτιά σε ράγες και καπνοί σε βαγόνι

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, η φωτιά εκδηλώθηκε πλησίον της τροχιάς και δύο συρμοί που κινούνταν κοντά στο σημείο της φωτιάς ακινητοποιήθηκαν, καθώς διεκόπη η ηλεκτροδοτηση της γραμμής και εκκενώθηκαν.

Στην Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ η κυκλοφορία προσωρινά διεξαγόταν στο τμήμα Πειραιάς - Ειρήνη Πειραιάς και αποκαταστάθηκε στις 18.10, σύμφωνα με νεώτερη ανακοινωση της ΣΤΑΣΥ.

Πώς προκλήθη η φωτιά - Πανικοβλήθηκαν οι επιβάτες

Στο σημείο βρίσκεται η πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά δεν οφείλεται σε τεχνική βλάβη στο συρμό, αλλά σε βλάστηση που πήρε φωτιά κοντά στη γραμμή.

Εντός των βαγονιών του συρμού δεν υπήρξε φλόγα, αλλά ο καπνός ήταν αρκετός ώστε να πανικοβληθούν οι επιβάτες, οι οποίοι άνοιξαν μόνοι τους με τον μοχλό έκτακτης ανάγκης την πόρτα και εξήλθαν του συρμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε άμεσα τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό.

Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός. Η εταιρεία διευκρινίζει, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ, ενώ έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική.

Το τρένο την ώρα του συμβάντος κατευθυνόταν από την Νεραντζιώτισσα προς τον σταθμό Ειρήνη και περίπου εκατό μέτρα πριν τον σταθμό οι καπνοί άρχισαν να εισέρχονται στο βαγόνι προκαλώντας πανικό στους επιβάτες.

Στο σημείο βρίσκεται η πυροσβεστική με 9 πυροσβέστες και τρία οχήματα για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά μικρής έκτασης που προκλήθηκε, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Αναφορικά με το περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς πλησίον της τροχιάς στη Γραμμή 1 του Μετρό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι: Σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου. 

φωτιάφωτιά τώρασυρμόςηλεκτρικόςΗΣΑΠ