Ελλάδα|26.09.2024 10:52

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητη απάτη – Τον έπεισαν να επενδύσει σε crypto και του άρπαξαν 250.000 ευρώ!

Newsroom

Το ποσό των περίπου 250.000 ευρώ, με το πρόσχημα της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα, αφαίρεσαν από ημεδαπό, δύο άτομα ηλικίας 28 και 32 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικής απάτης, κακουργηματικής απάτης με υπολογιστή κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Προσπάθησαν να του κλέψουν σχεδόν 1 εκατ. ευρώ

Οι δύο συλληφθέντες, μαζί με μία συνεργό τους, τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου 2023, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, που επεδίωκε την τέλεση κακουργημάτων της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ως φερόμενοι υπάλληλοι εταιρείας αγοραπωλησίας - διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και την αθέμιτη απόκρυψη αληθινών γεγονότων, οι συλληφθέντες έπεισαν ημεδαπό να καταθέσει τμηματικά σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς ξένης χώρας, από τα μέσα Ιανουαρίου 2024 έως μέσα Φεβρουαρίου 2024, το συνολικό χρηματικό ποσό των 249.770 ευρώ για υποτιθέμενη επένδυση σε κρυπτονόμισμα. Παράλληλα, με το πρόσχημα της ανάκτησης των χρημάτων του, επιχείρησαν να του αποσπάσουν το συνολικό ποσό των 925.615 ευρώ.

κρυπτονομίσματαεπένδυσηΘεσσαλονίκηαπάτη